Sve što ste ikada guglali se vidi!

Ako ste ikada nešto guglali, onda to više nije tajna, jer Google pamti sve. Zamislite samo šta ste sve pretraživali! Istina je da vas vaš Google nalog verovatno poznaje bolje nego što sami sebe poznajete.

Svijet 25.04.2015 | 12:20
Sve što ste ikada guglali se vidi!

Sada sav “prljav veš” možete da pregledate na jednom mestu. Aplikacija koja to omogućava je prvo bila eksperimentalna, ali sada je dostupna svim korisnicima.

Kako biste joj pristupili, idite na “web history” na svom Google nalogu, kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu i odaberite “download”.

Pojaviće se prozor sa upozorenjem, koji korisniku savetuje da omogući proveru u dva koraka i da ne skida podatke na javnim kompjuterima.

Nakon što sve ovo obavite, .zip datoteka će se pojaviti u “takeout” mapi u vašem google drive-u. Ako vas užasava da svaka misao koja vam je prostrujila kroz glavu (i koju ste guglali) “živi” negde u sajber prostoru, ovde je možete obrisati.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dd

25.04.2015 12:56

Ne dopada mi se šta radi Google.

ODGOVORITE
Name

fikret

25.04.2015 14:11

Uredu sto vide sve zbog sigurnosti a trebaju brisat nakon nekog vremena doći će do zloupotrebe od nekog ali valja znaju sta rade

ODGOVORITE
Name

pa sta

25.04.2015 17:38

Sto se mene tice nek gledaju i snimaju koliko im je volja

ODGOVORITE