Cilj je do 2018. dobiti status kandidata

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić informisao je danas u Sarajevu visokog predstavnika Valentina Incka i njegovog zamjenika Dejvida Robinsona da je cilj BiH ubrzati provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i do 2018. godine dobiti status kandidata.

Bosna i Hercegovina 23.04.2015 | 15:30
Cilj je do 2018. dobiti status kandidata

Zvizdić je rekao da je Savjet ministara fokusiran na ubrzanje evropskog puta BiH, ekonomske reforme i jačanje unutrašnje i spoljne bezbjednosti.

On je rekao da su ovi prioriteti kompatibilni i povezani, jer evropske integracije same po sebi podrazumijevaju strukturalne reforme koje se tiču prilagođavanja pravnog sistema, administrativnih procedura i funkcionisanja tržišta onima u EU radi olakšavanja poslovanja privrednim subjektima.

Zvizdić je izrazio zadovoljstvo aktiviranjem Sporazuma za BiH i naglasio da ovim potezom Evropa šalje pozitivnu poruku i otvara novo poglavlje za BiH.

Zvizdić je istakao da će Savjet ministara BiH posebnu pažnju posvetiti preporukama iz posljednjeg Izvještaja o napretku i svojim radom pokazati da je kredibilan partner EU, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Prema njegovim riječima, u BiH će se u narednom periodu raditi i na jačanju agencija za provođenje zakona i borbi protiv korupcije.

Incko je ocijenio da je formiranje Savjeta ministara BiH stvorilo pozitivnu atmosferu u BiH, dok je Robinson rekao da ohrabruje činjenica da je Savjet ministara fokusiran na ekonomiju, jer se time interesi građana stavljaju u prvi plan, što je i potrebno BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

23.04.2015 14:25

Kako se razvijamo,do tada će na birou biti 1 000 000 nezaposlenih.

ODGOVORITE