NBA plej-of: Hoksi i Grizliji 2:0, brejk Sparsa!

San Antonio Sparsi savladali su u Kliperse u Los Anđelesu posle produžetka 111:107 i tako stekli prednost domaćeg terena u nastavku prve runde plej-ofa.

Košarka 23.04.2015 | 14:20
NBA plej-of: Hoksi i Grizliji 2:0, brejk Sparsa!

Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je neverovatni Tim Dankan – koji je učinkom od 28 poena i 11 skokova upisao svoj 159. dabl-dabl u doigravanjima.

U preostala dva meča večeri domaćini su bili sigurni, uspevši tako da odbrane prednost domaćeg terena. Memfis Grizlisi lako su savladali Portland Trejlblejzerse 97:82, a Atlanta Hoksi Bruklin Netse – 96:91.

Treći mečevi ovih serija na programu su već kroz dva dana, dok naredne noći igraju dueli Boston Seltiksi – Klivlend Kavalirsi (0:2), Milvoki Baksi –Čikago Bulsi (0:2) i Nju Orleans Pelikansi – Golden Stejt Voriorsi.

U timu aktuelnog šampiona najbolje je bio čovek koji u subotu puni 39 godina, a neverovatni Timi je još jednom pokazao zašto ga mnogi smatraju možda najboljom 'četvorkom' u istoriji ove igre.

Takođe, pošto su se on, Toni Parker i Kavaj Lenard našli na parketu, Sparsi su postali prva ekipa, od Los Anđeles Lejkersa, od 1989. godine koja je započela plej-of sa tri bivšia MVP finala – Medžika Džonson, Karim Abdul-Džabar, Džejms Vorti.

Pošto su gosti uspeli da prokockaju deset poena prednosti i odu u produžetak, Dankan je morao da ubaci četiri vezana poena, pri tom igrajući sa pet faulova, kako bi povredio brejk svog tima. Duel u Stejpls Centru završio je sa 28 poena (14/23 iz igre), 11 uhvaćenih lopti, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a sjajno ga je ispratio Lenard sa pet poena manje (7/13 za dva, 2/3 za tri), ali i devet skokova i tri uspešna dodavanja.

Odličan je bio i rezervista Peti Mils sa 18 poena (3/4 za dva, 2/5 za tri), uključujući i četiri ključna bacanja u samom finišu regularnog toka i produžetku. Boris Dijao dodao je 12 poena, a Marko Belineli i Deni Grin po devet.

S druge strane, domaćima nije pomogao ni prvi tripl-dabl Blejka Grifina u plej-ofu. 'Grifindor' je predvodio svoj tim sa 29 poena (11/24 za dva), 12 skokova i 11 asistencija, ali je delimičmo i kriv za poraz jer je 'prodao' dve jako važne lopte kada se duel lomio.

Najveću podršku imao je u Krisu Polu koji je ubacio 21 poen (5/10 za dva, 3/5 za tri), uhvatio osam lopti i podelio sedam pasova, Deandre Džordan pridodao poen manje (7/10 iz igre, 6/17 bacanja), uz 15 skokova, dok je Džej Džej Redik postigao 16 poena.

Memfis Grizlisi su ponovo bili izuzetno sigurni protiv Portaland Trejlblejzersa, pa će na put u Oregon sa dva trijumfa prednosti – najviše zahvaljujući dobroj timoskoj igri i visokom procentu prilikom šuta za tri poena (50 odsto). Domaćini su izgubili samo prvu deonicu, da bi meč prelomili u drugih 12 minuta rezultatom 31:18.

Najbolji kod Grizlisa bili su Kortni Li (6/8 za dva, 2/3 za tri) i Majk Konli (4/8 za dva, 2/3 za tri) sa po 18 poena, s tim da je plej domaćih imao i šest asistencija. Dobar je bio i Mark Gasol sa 15 poena (4/15 za dva, 7/7 bacanja), sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija, Zek Rendolf ostvario je dabl-dabl sa deset poena (5/16 iz igre i deset skokova), koliko je dodao i Beno Udrih sa klupe.

Iako važe za bolje šutere za tri, gosti su totalno podbacili u šutu za tri – pogodivši samo šest od 20 pokušaja. Kod Trejlblejzersa najviše se istakao Lamarkus Oldridž sa 24 poena (6/19 za dva, 1/2 za tri) i 14 skokova, a Demijan Lilard dodao je 18 (4/11 za dvam 1/5 za tri), ali i samo po dva skoka i asistencije. Nikola Batum postigao je 11 koševa, a Robin Lopes i Majers Lenard po 10.

Ni Hoksi u Atlanti nisu imali previše posla protiv Netsa, a Pol Milsap pokazao je da povreda ramena ipak nije toliko ozbiljna koliko se činilo. S druge strane, fenomenalni Al Horford nije dozvolio da ga iščašeni prst da upiše još jednu dominantnu partiju i novi dabl-dabl – za odbranu domaćeg parketa najboljeg tima Istoka.

Domaćin je ponovo odigrao timski, a najbolji pojedinac bio je upravo Milsap sa 19 poena (3/7 za dva, 4/4 za tri), sedam skokova i dve asistencije, Kajl Korver imao je 17 poena (2/2 za dva, 3/7 za tri), a Horford 14 koševa (6/15 za dva) i 13 uhvaćenih lopti. Džef Tig ubacio je 16 poena(4/11 za dva, 3/7 za tri), ali uz šest uspešnih dodavanja i tri skoka, dok je Denis Šreder ubacio 12, a Pero Antić osam.

Gostima iz Njujorka nije pomogla ni odlična partija rezerviste Džereda Džeka – koji je bio najefikasniji pojedinac duela sa 23 poena (7/8 za dva, 2/5 za tri), uz pet uhvaćenih lopti i tri dodavanja. Podršku je imao u Bruku Lopesu sa 20 poena (8/15 za dva) i sedam skokova, kao i Džou Džonsonu koji je upisao 'pola' koša manje (3/8 za dva, 3/8 za tri) i devet uhvaćenih lopti.

Komentari / 0

Ostavite komentar