Šteta! Borković se povukao iz WTCC-a!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković odlučio je da ne učestvuje u nastavku sezone u Svetskom šampionatu turing automobila.

Ostali sportovi 22.04.2015 | 21:20
Šteta! Borković se povukao iz WTCC-a!

Do problema oko njegovog daljeg učešća ove sezone došlo je posle sukoba sa Protim rejsingom, čije boje brane, zbog toga što njegova Honda Sivik nije modifikovana da bi on mogao da vozi komforno u njoj zbog svoje visine, ali i činjenice da taj model nije ni prići fabričkim.

U utorak su održani sastanci između Borkovića, njegovog menadžmenta i tima, na kojem je odlučeno da dođe do raskida saradnje. Više detalja biće poznato u petak, kada će biti održana konferencija za štampu, najavio je Borković.

Borković je prošle godine vozio Ševrolet Kruz za Kampos Rejsing, a taj model je nešto veći od Honde Sivik, koju je prošle godine vozio Mehdi Benani. Najmlađu osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilizma je od predsezonskih testiranja imao velike probleme sa bolovima u leđima zbog svoje visine od 207 centimetara.

Uprkos bolovima, odvozao je trke u Argentini, na otvaranju sezone, da bi se problemi nastavili proteklog vikenda u Maroku. Borković je tokom treninga i kvalifikacija uvideo da su mu amoritzeri u očajnom stanju, a kočnice spržene, zbog čega nije vozio trke na veoma opasnoj uličnoj stazi u Marakešu, iako je trebalo da startuje kao deseti na prvoj trci.

Komentari / 0

Ostavite komentar