Putin ne očekuje skoro ukidanje sankcija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u emisiji "Direktna linija" da sankcije protiv njegove zemlje neće skoro biti ukinute zato što geopolitički partneri Rusije "žele da ometu naš razvoj".

Svijet 16.04.2015 | 13:12
Putin ne očekuje skoro ukidanje sankcija

Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da "Rusija nije Iran", preneli su ruski mediji.

Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute.

Komentarišući trenutnu geopolitičku i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi Rusija, njen predsednik je poručio: "Moramo da iskoristimo tu situaciju u našu korist. Mi to možemo".

Putin 13. put učestvuje u emisiji "Direktna linija", gde uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, a program zajednički organizuju dva državna televizijska kanala - "Kanala 1" i "VGTRK".

Pre početka emisije građani su posredstvom telefona, sms poruka, mejlova i video-poruka uputili Putinu oko 2,5 miliona pitanja, što je daleko više nego prošle godine, objavio je kanal "Rosija 24".

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dragan

16.04.2015 11:18

Barem je raskrstio sa SAD, prodao je njihove obveznice. U slučaju da to i drugi urade, SAD bi teško isfinansirale svoj budžetski deficit.

ODGOVORITE
Name

super srbin

16.04.2015 11:27

To Putine ti si kralj, nista ti ne mogu.

ODGOVORITE
Name

kok

16.04.2015 11:33

Svi diktatori su tako pričali, a narod živi u bedi !

ODGOVORITE
Name

svaka cast Putin

16.04.2015 11:35

Dobar primjer mnogim dzavama. Kad ne mogu ocekivat dobro s vana, ali mogu na unutrasnjosti drzave da porade za dobro svih. A ne ko nase drzavice bivse Jugoslavije gurati nas sve u kredite.

ODGOVORITE