Nastavak rasprave o izmjenama Zakona o eksproprijaciji

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nastavit će danas zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o eksproprijaciji.

Republika Srpska 16.04.2015 | 08:59
Nastavak rasprave o izmjenama Zakona o eksproprijaciji

Izmjenama Zakona, kojim je definisano da se rok za podnošenje zahtjeva ranijeg vlasnika eksproprisane nepokretnosti za poništenje pravosnažnog rješenja o eksproprijaciji, ukoliko nisu izvrešni znatniji radovi na tom objektu, povećava sa tri na deset godina.

Zakonskim rješenjima je definisano da se protiv akta o utvrđivanju opšteg interesa može pokrenuti upravni spor.

Biće razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji.

Na sjednici će biti razmatran Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu i izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za prošlu godinu.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

geometar

16.04.2015 07:12

Dosadašnji Zakon o eksproprijaciji koji se treba danas menjati, napravljen je za Pavlovića/Slobomir u Bijeljini, a sada ga treba vratiti kakav je bio do tada, tj.oko 1996/7 god. Prijedlog toga tada novog zakona radila je Republicka geodetska uprava, sa Jovom Miskinom na čelu, o čega se tada siromah, sada pok. Jovo dobro obogatio.

ODGOVORITE
Name

kokoš

16.04.2015 13:48

To je zbog nafte u Obudovcu!Hahahahaha...!

ODGOVORITE