Za EU integracije potrebna politička volja

"Evropska unija želi da BiH postane dio evropske porodice i BiH to može, ali kada će se to desiti zavisi isključivo od domaćih vlasti i njihove spremnosti za provođenje reformi",izjavio je danas u Sarajevu šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark.

Bosna i Hercegovina 15.04.2015 | 22:54
Za EU integracije potrebna politička volja

"Približavanje Evropskoj uniji korisno je za sve u BiH jer se otvara pristup najvećoj globalnoj privredi i tržištu od 550 miliona ljudi, što za BiH znači nova radna mjesta i ekonomski razvoj.Potpisivanjem i usvajanjem Izjave o opredjeljenosti za evropske reforme BiH je načinila prvi korak,koji je Evropska unija nagradila aktiviranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju",kaže Vigemark.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

marko

15.04.2015 15:34

Odvratni ste,vise sa tom EU pricom,vi drzite na vlasti ovu bagru jer su vase sluge!!!

ODGOVORITE
Name

Bole

15.04.2015 15:42

Čim BiH uđe u EU odmah će ovdje poteći med i mlijeko. Alo ljudi dok ne zasučemo rukave i ne počnemo raditi ni Sveti Petar nam ne može pomoći.

ODGOVORITE
Name

maja

15.04.2015 21:37

Opet mi na prvom koraku u EU nikad da krenemo na drugi korak ha ha ha

Name

VRS RVI

16.04.2015 07:03

Baš nas vole. Da im nije cilj strateškog uticaja na Balkan šutali bi oni nas kako bi stigli. Baš su se usrećile Grčka, Kipar, Rumunija, Hrvatska, Slovenija je počela da pada, Italija isto tako. Sve ove zemlje služe za izvalačenje resursa i strateških interesa Njemačke, Engleske i Francuske.Naravno tu su i vojnici koji služe kao svježe meso po bjelosvjetskim ratištimaa. Veliki pozdrav za Island!

ODGOVORITE