Izveli savršenu akciju na pogrešnoj adresi

Dva oklopna vozila, dva policijska kombija, patrolno vozilo i dvoja civilna policijska kola, najmanje 20-ak specijalaca s pancirkama i heklerima, s potkapama preko lica i balističkim štitovima u rukama, na veliki četvrtak je u potpunoj tajnosti učestvovalo je u opsadi porodične kuće u Breganskoj ulici u Gajnicama u Zagrebu, piše Jutarnji.hr.

Region 14.04.2015 | 22:29
Izveli savršenu akciju na pogrešnoj adresi

Specijalci su okružili kuću u poslijepodnevnim satima, hitro se raspoređujujući oko objekta, praćeni jedino nijemim pogledima iznenađenih komšija.

Bez ikakvog zvuka ili izgovorene rečenice, jedna ekipa okružila je donji sprat uperivši oružje u sve prozore i vrata na kući kako bi obezbjedila da mogu odgovoriti na vatru ako neko na njih zapuca.

Druga ekipa koja je trebala izvesti upad nečujno se popela stepenicama na drugi spret kuće.

Ovan za razvaljivanje

Jedan iza drugoga, s puškama pripremali su se za upad. Prvi policajac je imao balistički štit, a ubrzo je stigao i “ovan” za razvaljivanje vrata. Gotovo savršeno izvedena policijska akcija. Problem je bio jedino u tome da su napadali pogrešnu kuću.

Naime, prije pet godina došlo je do promjene kućnih brojeva u toj maloj ulici. Kućni broj koji su specijalci tražili nalazio se sada 50 metara dalje niz ulicu.

Umjesto kuće u kojoj se po policijskim informacijama nalazio navodno opasni kriminalac, policija se spremala napasti kuću dvoje penzionera.

Na sreću, prvi specijalac je vidio da su vrata kuće otključana pa “ovan” za razvaljivanje vrata, koji je već bio pripremljen, nije upotrijebljen.

Upali su u kuću uz glasne povike: “Čisto! Čisto! Sve čisto!”.

Kroz vrata su ušli u mali hodnik i zatim u sobe. Da stvar bude komičnija, jedan od specijalaca koji je ulazio u bočnu sobu nogom se skoro zapleo preko kante boje koja se nalazila iza vrata jer su vlasnici krečili stan. U dnevnom boravku zatekli su dvoje prestravljenih penzionera.

Nisu bili iznenađeni

- Jeste li sami? - upitao je specijalac ljude koje su ih blijedo gledali.

- Jel’ ima još koga? - pitao je specijalac.

- Pa tu smo samo mi. Fulali ste kuću - odgovorili su mu. Specijalac je tada skinuo potkapu s lica ispuhujući vazduh.

- Ufff - vjerojatno tada počevši shvatati što su napravili.

Međutim, sve ovo je izgledalo još mnogo grotesknije, jer dvoje stanara nije bilo iznenađeno kada su im specijalci ušli u dnevnu sobu.

Naime, gornji sprat kuće uz ulazna vrata ima veliki prozor iz dnevne sobe, no unutrašnjost se spolja ne može vidjeti jer je u mraku.

S druge strane, i prije nego što su specijalci ušli kroz vrata, dvoje stanara je kroz taj prozor netremice gledalo s jednoga metra razmaka u nevjerici kako se četa specijalaca sprema razvaliti vrata njihove kuće  “ovnom” te zapazili i trenutak kad su shvatili da za provaljivanjem nema potrebe.

Pogrešan muškarac

Bez riječi specijalci su napustili kuću spustivši se na ulicu gdje su se sada već skupile i komšije te su najvjerojatnije od komšija saznali gdje je kuća koju traže.

Tada su se, kao da se incident nije dogodio, u koloni uputili prema traženoj kući, gdje su i zatekli muškarca kog su tražili, no on im se navodno bez problema predao.

Da stvar bude gora, i sama informacija o čovjeku koga su tražili bila je pogrešna.

Naime, muškarac koga su uhapsili odveden je na prepoznavanje, a kada je indentifikacija bila negativna, on je pušten i drugi dan se normalno vratio kući.

Po svemu sudeći, neko je tu osobu označio kao mogućega počinitelja nekog teškog krivičnog djela, zbog čega su i angažovani spomenuti pripadnici ili specijalne ili interventne policije.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

izbjeglica

14.04.2015 16:14

O,zar njima tako nesto da se desi??? Hahaha

ODGOVORITE
Name

UG

14.04.2015 16:22

Hehehe Specijalci evropske unije ..

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

14.04.2015 16:27

Hahaha jakih m**a i specijalaca. Juriš na penzionere. Kakva im je država, takvi su i specijalci.

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.04.2015 16:30

Oni su specijalci, a ne poštari pa da moraju znati adrese.

ODGOVORITE
Name

lana

14.04.2015 20:48

Stvarno to mislis?Da ne treba da znaju tacno mesto gde treba izvrsiti akciju?Koja si ti faca,sine!

Name

jaja

15.04.2015 05:14

Kakva drzava takva policija jadni deda i baba mogu zamislit scenu kako je to izgledalo danasnja policija je nepismena.

ODGOVORITE
Name

dott

15.04.2015 08:13

Ni nasi nisu nista bolji. U Visegradu ubise neduzna covjeka i niko ne odgovara.

ODGOVORITE