Kraljevčanin krenuo biciklom za Japan

Kraljevčanin Dragan Šibalić krenuo je u nedelju biciklom iz Kraljeva ka Japanu, a na putovanju koje će trajati šest meseci preći će 20.000 kilometara.

Srbija 13.04.2015 | 13:10
Kraljevčanin krenuo biciklom za Japan

Planira i da obiđe ceo Japan, za šta će mu trebati oko mesec dana. 

"Ideja mi je bila da na neki originalan način promovišem Kraljevo i Srbiju. Najbitnije je da me posluži zdravlje i za šest meseci ću preći oko 20.000 kilometara", rekao je Šibalić zahvalivši se svim sponzorima i ljudima koji su mu pomogli da se spremi za put.

Šibalić će, kako je rekao, do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije, trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gde će imati oko 1.500 kilometara vožnje, i onda trajektom do Japana. "Fejsbuk i tviter profil će biti dostupni svima koji će želeti da prate moje putovanje. Otvorio sam i stranicu "Srbija do Tokija" na kojoj ću pisati najinteresantnije stvari sa putovanja", objašnjava Šibalić, napominjući da će mu društvo od Beograda do Moskve praviti biciklista Ivan Đurić.

Šibalić je u izjavi za Tanjug rekao da će uglavnom spavati u šatoru, jer su recimo u Sibiru razdaljine između gradova ogromne, tako da će biti prinuđen da koristi šator, a u većim gradovima će koristiti hotele.

Plan mu je da vozi oko 150 kilometara dnevno, u zavisnosti od predela kroz koje bude prolazio, a u Srbiju će se vratiti avionom iz Tokija, a možda i vozom iz Vladivostoka Transibirskom železnicom do Moskve.

Šibalić je postao poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je napravio preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BAJA

13.04.2015 14:11

Gdje je do Tokija kad se raspada.

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

13.04.2015 14:12

istina je da od Srbije nema nista do jad i bijeda

ODGOVORITE
Name

Eror

13.04.2015 14:14

Raspada se znatno Srbija.

ODGOVORITE