16 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

Slavko Ćuruvija ubijen je tokom NATO agresije.

Srbija 11.04.2015 | 08:47
16 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

Predstavnici novinarskih udruženja Srbije danas će polaganjem venaca odati počast novinaru i vlasniku „Dnevnog telegrafa” Slavku Ćuruviji na mestu gde je usmrćen pre 16 godina.

 Ćuruvija je ubijen tokom NATO agresije, na Uskrs, 11. aprila 1999. godine, ispred zgrade u kojoj je živeo, u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

Predstavnici novinarskih udruženja pozvali su prijatelje i kolege da zajedno sa porodicom ubijenog novinara, kao i prethodnih godina, polože vence i zapale sveće ispred spomen-obeležja. Za ubistvo Ćuruvije optuženi su načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak. Datum početka suđenja biće poznat nakon pripremnog ročišta zakazanog za 16. i 17. april.

Iz Fondacije „Slavko Ćuruvija” saopštavaju da država mora da pruži uveravanje da suđenje optuženima za Ćuruvijinu smrt nije samo posledica jednokratnog gesta političke volje.

Zato slučaj „Ćuruvija” ne sme biti zaključen pre nego što se u sudskom procesu konačno i nepobitno ne utvrdi ko je naredio a ko je izvršio ubistvo i koji su bili motivi za to, ističe se u saopštenju i navodi da se rad Komisije za istraživanje ubistava novinara mora nastaviti dok ne dođe do podizanja čvrstih optužnica i pokretanja postupaka u kojima ćemo saznati ko je i po čijem nalogu ubio i Dadu Vujasinović i Milana Pantića.

Izvor: Politika

Komentari / 0

Ostavite komentar