Nagrađen pošteni dječak iz Valjeva

Strahinja Tabić (10) iz Valjeva, koji je nedavno našao 6.000 dinara na ulici i odmah ih predao učiteljici, dobio je danas učeničku stipendiju, sportsku opremu i šporet za njegovo domaćinstvo.

Srbija 10.04.2015 | 22:59
Nagrađen pošteni dječak iz Valjeva

Nagrade su mu uručili ministar Aleksandar Vulin i direktor kompanije "Dunav osigiranje" Mirko Petrović.

Mjesečnu stipendiju u iznosu od 10.000 dinara koju će Strahinja dobijati do kraja osnovne škole, a ako bude odličan učenik i tokom daljeg školovanja, doniralo je "Dunav osiguranje", a sportsku opremu za njega i njegovu sestru i šporet na čvrsto gorivo Udruženje osiguravača Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je da je Strahinja pokazatelj kakvu Srbiju i kakvu budućnost njeni građani žele i da su takve moralne vrijednosti u porodici koja možda ne može da se pohvali bogatstvom, ali može dobro vaspitanom djecom, ono što je Srbiji potrebno.

"Lice ovog deteta je lice Srbije kakvu želimo - hrabro, vredno, solidarno, pošteno i iz dobre kuće", rekao je Vulin i dadao da, ako srpske porodice budu odgajale svoju djecu na ovaj način, pred zemljom će biti svijetla budućnost.

Ukazavši da je kuća porodice Tabić bila uništena u majskim poplavama, Vulin je dodao da je "Dunav osiguranje" poklonilo i polisu osiguranja toj porodici.

Učenik četvrtog razreda OŠ "Milovan Glišić" je prošlog mjeseca na putu do škole našao 6.000 dinara (oko 98 KM) i taj novac odmah predao učiteljici zato što je mislio da je mogao da ga izgubi neko kome je potreban lijek. Strahinja, koji je zbog svog gesta dobio i bicikl, novinarima je rekao da je srećan što je dobio stipendiju i da će mu puno značiti u daljem školovanju, kao i da nije razmišljao da li novac treba da preda učiteljici jer je znao da je to prava stvar koju treba da uradi.

"Isplati se biti dobar", rekao je Strahinja, a na njega su ponosni i roditelji, Danijel i Slađana, kao i sestra Milica, koji su se, kako su rekli, obradovali kada je vratio novac, jer su shavatili da su dobro vaspitali svog sina.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dule

10.04.2015 18:07

Bravo sine

ODGOVORITE
Name

Bravo

10.04.2015 19:10

Svaka pohvala za ovog decaka. Samo pozitivni primeri mogu izvuci naciju iz blata.

ODGOVORITE