Srbija: Svaki ministar dobija novog „leksusa“

Svi ministri Vlade Srbije uskoro će dobiti na korišćenje nove službene limuzine, koje su stigle kao donacija Japana, saznaje „Blic“.

Srbija 09.04.2015 | 21:47
Srbija: Svaki ministar dobija novog „leksusa“

Ministri će se voziti u „leksusima“, luksuznim hibridnim automobilima. Ukupno 22 takva vozila biće raspoređena tako da svaki ministar dobije po jedan, dok će ostali služiti za prevoz stranih delegacija i drugih važnih gostiju.

Premijer Aleksandar Vučić je izuzet iz ove raspodele.

Kada je 30. marta japanski ambasador Masafumi Kuroki u Palati Srbija uručio ključeve 150 ekoloških vozila, kao donaciju srpskoj vladi, niko od nadležnih nije želeo da odgovori na pitanje kome će ti automobili biti prosleđeni. Pored pomenutih „leksusa“, Japan je poklonio modele „tojote“ i „mazde“.

Kako „Blic“ saznaje, o sudbini ovih vozila odlučivaće generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić u saradnji s Vladinom Komisijom za službene automobile.

Ministri Vlade Srbije do sada su od Uprave za zajedničke poslove dužili uglavnom luksuzne automobile marke „audi A6“.

Pred Novu godinu premijer Vučić je najavio novo kresanje troškova za službene automobile, a poklonjene limuzine bi verovatno trebalo da se uklope u Vladine mere štednje.

U Vladi navode da će upravo novi automobili doprineti smanjenju budžetskih troškova u gorivu i popravkama, s obzirom na njihov visok kvalitet.

Komisija za službene automobile

Vladina Komisija za službene automobile formirana je pre godinu dana ciljem da kontroliše kako se koriste državna vozila. Pravo na limuzinu s vozačem imaju predsednici republike i Narodne skupštine, premijer i ministri, kao i predsednici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sarojka žutić

10.04.2015 06:29

Jak kvalitet imaju, a cijene lexusa kao audi. Dijelovi skuplji od audijevih. Pametnije bi bilo da su tražili novčanu donaciju i podijelili narodu.

ODGOVORITE
Name

batko

10.04.2015 16:01

A šta će sa akumulatorima nakon što više ne budu za upotrebu!

ODGOVORITE