Uhapšeni Srbi koji su pljačkali u Austriji

Policija austrijske pokrajine Forarlberg rasvetlila je, u saradnji sa srpskim kolegama, krivična dela koja je počinila banda iz Srbije koja se bavila provalama u radnjama i stanovima u tom delu Austrije, kao i nemačkom gradu Lindau.

Region 09.04.2015 | 10:59
Uhapšeni Srbi koji su pljačkali u Austriji

Radi se o provalama koje su se dogodile 2013.godine, a čija ukupna šteta je procenjena na 340.000 evra, odnosno 56.000 evra u Nemačkoj.

Sedam osoba je uhapšeno i osuđeno, a dvoje je i dalje u bekstvu, saopštila je austrisjka policija.

Bandi iz Srbije se pripisuje 29 provala u radnje u Forarlbergu - optičarske, sportske i konfekcijske radnje, kao i u tri kuće. U nemačkom Lindau banda je provalila u dve optičarske radnje i jedan restoran.

Sveobuhvatna istraga policije iz Bregenca i Čačka dovela je do traga članova bande, te je u Srbiji, sredinom prošlog meseca, sproveden pretres stana dva osumnjičena lica.Tom prilikom je policija pronašla 15 novih skupih okvira i naočara koji su deo plena iz provala u Dornbirnu, Bludencu i Lindauu.

Policija je za dvoje begunaca raspisala evropski nalog za hapšenje, dok je ostalih sedam članova već osuđeno.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

09.04.2015 09:04

DOSTA SU I ONI NAS PLJAČKALI. SAMO VRAĆAMO SVOJE.

ODGOVORITE
Name

Pol

09.04.2015 09:47

Sta vracamo, o cemu pricas, okupila se grupa lopoba i pljackala i ti to nazivas vracanjem svoga, sra je tebi vraceno bijedo.

Name

Pravda

09.04.2015 17:43

Ziko,vrati ciki telefon,opet ce ti oblaciti onu kosulju sto se kopca pozadi.Bolje vrati i idi spavati,mozda nekad i ozdravis.

Name

Bjedan imidz

09.04.2015 22:38

To se u moja doba zvalo: 'kokosari'. Sramota za naciju. Inace kosulja koja se kopca pozadi je ludjacka. Najpotresnije je bilo kad je Srbijanac u ranim 40-tim krio tv i koznu fotelju kod dementnog starca. Na moje pitanje ocu zasto to ne izbacis kaze da ga se boji. Ja se nisam bojala. Drugi je u njegovoj supi krio ukraden motor. Sad ja izigravam Policiju i ne dam nikom unutra kod starog.

ODGOVORITE