Muškarci optužili Majkla Džeksona

Dva muškarca koji tvrde da ih je, dok su bili deca, Majkl Džekson seksualno zlostavljao nadaju se da će im sud dopustiti da tuže fondaciju pokojnog pevača.

Zabava 06.04.2015 | 21:06
Muškarci optužili Majkla Džeksona

Vejd Robson (32) i Džejms Safečak (36) tvrde da ih je Majkl Džekson seksualno zlostavljao dok su bili deca. Svoje tužbe predali su sudu u Los Anđelesu gde će sudija u utorak odlučiti imaju li osnove i prava tražiti deo od 1,5 milijardi dolara, koliko vredi fondacija pokojnog glumca.

Obojica su, naime, svoje tužbe predali dugo nakon zakonskog roka od godinu dana nakon smrti tuženog 2009. godine. Ukoliko sud prizna njihove tužbe, čuće se novi detalji o tome kako je pokojni "Kralj popa" seksualno zlostavljao maloletnike.

Australijski plesni koreograf, Vejd Robson, nekada je svim silama branio Džeksona, pa je čak svedočio da ga Džekson nikada nije zlostavljao na suđenju 2005. godine, što je bilo ključno za tadašnju Majklovu oslobađajuću presudu. On sada kaže da je živeo u zabludi i poricanju poslednje 22 godine i da sada ne može da radi zbog bola koju mu je Džekson naneo. On je "Kralja popa" upoznao kada je imao tek pet godina, a tvrdi da je zlostavljanje počelo kada je bio sedmogodišnjak.

Safečak kaže da je Majkla upoznao kada je imao osam godina, a da je zlostavljanje počelo godinu dana kasnije. U svojoj tužbi naveo je da je Džekson s njim imao tajno venčanje na kojem mu je dao prsten koji je simbolizovao njihovu "večnu ljubav". Takođe, u tužbi je naveo i da je Majkl njegovom ocu dao ček na milion dolara. Tvrdi da je bio zlostavljan preko sto puta.

Advokati para su za Njujork Post rekli i kako je Majkl tokom života svojim seksualnim žrtvama, njih oko 20, isplatio oko 200 miliona dolara da bi ćutali.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mirjana Blagojević

21.03.2019 17:42

Nemogu da verujem u ove price.Uzas.Majkl je osoba koja je mnogo mnogo novca dala za pomoc bolesnoj deci.A ovo su ljudi koji su pokušali a i dalje pokusavaju posle njegove smrti da zarade novac. Nadam se iskreno da ce im se sve to jednog dana vratiti.

ODGOVORITE