Sedam zlatnih modnih pravila

Ono što Francuskinje izdvaja od drugih stanovnica planete je to što se pridržavaju „sedam zlatnih pravila”, a modni stručnjaci smatraju da je to razlog što im je stil tako besprekoran.

Moda i ljepota 06.04.2015 | 11:43
Sedam zlatnih modnih pravila

FRANCUSKINjE obožavaju modu, diriguju trendove i sinonim su za dobar stil. Odevaju se elegantno, prefinjeno i ženstveno, ali ne previše luksuzno. Ono što ih izdvaja od drugih stanovnica planete je to što se pridržavaju "sedam zlatnih pravila", a modni stručnjaci smatraju da je to razlog što im je stil tako besprekoran.

1. Nosite samo ono što vam dobro stoji

Osnovno pravilo je da birate odeću prema građi, dakle nosite samo ono što vam lepo stoji. Izbegavajte komade u kojima izgledate suviše mršavo, debelo, muškobanjasto, u neskladu sa godinama, čak iako su apsolutno u trendu i "svi to nose".

2. Dugoročni trendovi

Francuskinje obožavaju modu, ali ne slede kratkoročne trendove, već biraju garderobu "za sva vremena": dobro skrojene farmerke, malu crnu haljinu, ženstvene bluze, elegantne kožne tašne, balon mantile...

3. Neutralne boje

Trendovi se menjaju, nekada dominiraju jarke nijanse, pa ih zamene tamne. Ipak, sa pastelnim tonovima ne možete da pogrešite, a bela i bež će uvek biti u trendu kada je ženska moda u pitanju. Osim toga, odlično se kombinuju sa jakim bojama.

4. Dobar kroj

Tajna stila Francuskinja počiva i na dobrom kroju. Suviše tesne pantalone ili preširoke jakne nećete naći u njihovim ormarima. One vode računa o tome da se oblače u skladu sa građom, nose odeću koja ističe ženstvene obline, a sakriva nedostatke i ne deluje vulgarno.

5. Kvalitetni materijali

Dame od stila veliku pažnju poklanjaju materijalima od kojih je izrađena odeća i modni dodaci. Važno je da budu kvalitetni i dobro obrađeni, a ne obavezno i skupi. Krzno, koža, svila, kvalitetan pamuk, lan, viskoza su prirodni materijali, prijatni su za nošenje i dugo traju ako se pravilno održavaju.

6. Manje je uvek više

Pravilo "manje je više" naročito važi za modu, a ovaj postulat promovisala je čuvena Koko Šanel. Zato, ne preterujte sa modnim dodacima, već odaberite jedan, upečatljiv detalj i stilizujte se prema njemu. Na primer, jarkocrveni ruž, upadljiv kaiš ili ešarpu, atraktivnu tašnu ili veliki komad nakita... Važno je da delujete sofisticirano, a da ste to postigli lako i uz malo truda. Zato tipična Francuskinja neće izaći iz kuće "bez trunke šminke" i sa izgužvanom, šljampavom odećom.

7. Ne kupujte bilo šta na popustu

Niske cene i veliki popusti su "mamac" za većinu žena, pa često kupuju ono što im apsolutno nije potrebno i to u većoj količini. A kada su već kupile, "red" je i da obuku. Makar jednom... Tako se u garderoberima vremenom taloži sve više novih stvari, dolazi do gužve, ormari postaju nepregledni i dobri komadi ne dolaze do izražaja, pa se ređe i nose. Napravite selekciju, ostavite samo ono što zaista nosite i kupujte samo ono što vam je zaista potrebno.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar