Kina: Taksisti pokušali grupno samoubistvo

Najmanje 30 pekingških taksista pokušalo je da se ubije popivši otrovne hemikalije, u znak protesta zbog vladinih mera u vezi sa taksiranjem, ali niko od njih nije u životnoj opasnosti, objavili su mediji.

Svijet 06.04.2015 | 08:14
Kina: Taksisti pokušali grupno samoubistvo

Taksisti koji su pokušali grupno samoubistvo, pronađeni su onesvešćeni na jednom parkingu ispred tržnog centra u Pekingu, a nekima od njih izbijala je pena na usta.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju ovu scenu i grupu zapanjenih građana koji je posmatraju iza policijskog kordona.

Taksisti, pored kojih su pronađene boce s pesticidima, smešteni su u bolnicu i niko od njih nije ozbiljno povređen, preneo je britanski "Telegraf".

Svi taksisti koji su učestvovali u ovom incidentu su iz severoistočne pokrajine Heilongđang, koja se graniči s Rusijom i nisu radili za zvanične taksi kompanije, već po ugovoru s lokalnim vlastima.

Taksisti su u Peking došli da bi se priključili protestu zbog propisa o obnavljanju taksi licenci, promenjenom pre četiri godine, navodi "Saut Čajna morning post".

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Naxis 605

06.12.2020 14:38

Car go poceo sa ne legalnim radom i u Pekingu.

ODGOVORITE