Marko Đurić:Tražiti odgovorne za zločine

U skupštini Kosova bi umesto rezolucije o genocidu nad Albancima trebalo tražiti odgovorne za zločine OVK, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Srbija 05.04.2015 | 11:45
Marko Đurić:Tražiti odgovorne za zločine

"Predlog da se u skupštini Kosova usvoji rezolucija o genocidu Srbije nad Albancima na Kosovu je politička avantura onih kojima je nečista savest zbog sopstvene uloge u ratnim dešavanjima tokom devedesetih", istakao je Đurić za RTS.

On je ocenio da je to neodgovoran potez i da je usvajanje takve rezolucije neizvesno.

Đurić je govoreći o povratku predstavnika Srpske liste u kosovske institucije istakao da oni nisu napustili institucije zbog "sopstvenog hira", već zbog nepoštovanja političke volje Srba na KiM.

"Srpska lista ne traži ništa izvan koalicionog sporazuma", rekao je on i naveo da je prethodnih dana bilo nagoveštaja da bi mogli da se uvaže stavovi Srba.

Govoreći o poštovanju Briselskog sporazuma Đurić je rekao da srpska strana ispunjava svoje obaveze i da nema dodatnih obaveza koje bi trebalo da sprovede, ali da se to ne može reči za albansku stranu.

"Prvi element plana sprovođenja (Briselskog sporazuma) je prilagođavanje pravnog okvira Prištine koja treba da prilagodi pravni okvir da bi bila osnovana Zajednica srpskih opština", naveo je Đurić.

On je rekao da predstavnici Albanaca, umesto da se bave time, "izmišljaju nove razloge" zbog čega ne primenjuju obaveze koje su preuzeli.

Izvor: RTS

 

Komentari / 0

Ostavite komentar