Kontrolor u autobusu išamarao putnicu!

Nema kraja incidentima u vozilima javnog gradskog prevoza u Srbiji. Na liniji "Lastinog" autobusa 860 Marija Ranđelović (23) kao putnica je od kontrolora dobila - šamar! 

Srbija 03.04.2015 | 15:05
Kontrolor u autobusu išamarao putnicu!

Policija je podnela prekršajne prijave protiv putnice i protiv kontrolora, iako svedoci sukoba tvrde da je kontrolor fizički nasrnuo na nju!

Svedoci su na društvenim mrežama prepričavali gotovo neverovatan prizor iz autobusa koji se u tom trenutku zatekao kod mesta Duboko, pre Obrenovca. Ipak, najlošije je prošla Marija Ranđelović, koja je pretrpepela, kako tvrdi, fizički napad.

- Kada sam ušla u autobus, otkucala sam nepersonalizovanu "bus plus" kartu - kaže za "Novosti" Ranđelovićeva. - Kontrolorki sam dala na proveru svoju kartu. Ona je pozvala kolegu da se konsulutuje, jer se ispostavilo da nisam obeležila pravu zonu. Ne idem često izvan Beograda, pa nisam znala.

Umesto objašnjenja, kao i mogućnosti da ponovo otkuca kartu, Mariji kontrola nije htela da progleda kroz prste. U nekom trenutku ispao joj je telefon iz krila, ali službenici "Bus plusa" nisu hteli da joj dozvole da ga uzme.

- Telefon je pao iza sedišta. Ustala sam da ga dohvatim kraj kontrolorke, ali mi je njen kolega, valjda misleći da ću da je udarim - lupio šamar. Bila sam potpuno šokirana i nisam mogla da se suzdržim da ne zaplačem - priča nam Marija, još u čudu šta ju je snašlo.

Mariji su u pomoć pritekli putnici. Pored šoka od njegovog postupka, za prisutne usledio je još veći - čitav arsenal psovki i uvreda, koje je službenik "Bus plusa" izrekao devojci.

- Udario ju je i maltretirao pred svima. Izveli su je iz autobusa, a zatim su pozvali i policiju - dodao je jedan od očevidaca na društvenim mrežama.

Ipak, kontrolori su tvrdili da su oni žrtve napada, okrivivši devojku da je započela sukob. Međutim, prema informacijama MUP Srbije, fizičkog obračuna nije ni bilo.

Kontrolori su pronašli putnika bez karte i pozvali policiju. Došlo je do verbalnog sukoba između kontrolora i putnika, a prekršajne prijave su podnete protiv oba lica - saopštili su iz MUP Srbije.

NAPAD

Na autobuskom stajalištu linije 581 na Ibarskoj magistrali, kod skretanja za Barajevo, putnik bez karte je nasrnuo na komunalnog policajca. Prethodno je muškarac odbio da sarađuje sa kontrolorkom, a zatim je u razgovoru sa komunalnom policijom počeo da preti, ne želeći da napusti vozilo ni da se legitimiše. Muškarac je priveden u policijsku stanicu Barajevo, a protiv njega sačinjen je prekršajni nalog zbog vožnje bez važeće isprave, kao i prekršajna prijava za ometanje patrole.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bus plus

03.04.2015 17:27

Sinoć na prvom programu RTS-a su bili gosti , direktor firme komunalne policije koji opovrgavaju da oni maltrtiraju putnike i samo trde da su oni žrtve. Ja mislim da tu kom policiju čine nepismeni i nekulturni ljudi koji su sami sebi dali za važno da tuku putnike.

ODGOVORITE