Rambo Amadeus pazario jedrilicu

Muzičar iz Herceg Novog, sa stalnom adresom u Beogradu, Antonije Pušić, koji je poznat kao strastveni jedriličar, potvrdio je da je nedavno postao vlasnik jedrilice čuvenog slikara Voje Stanića.

Srbija 02.04.2015 | 17:02
Rambo Amadeus pazario jedrilicu

- Moj brat i ja smo veliki poklonici Voje Stanića, godinama smo ga gledali kako jedri na svoj specifičan način u toj specifičnoj jedrilici. Pošto je u godinama i više ne jedri, pružila se prilika i vrlo nam je drago da smo sada preuzeli brigu o njoj. Inače, "Jugo" je mala drvena jedrilica francuske konstrukcije, tipa Muscadet. To za nas nije obična jedrilica, to je kulturno dobro, ploveći muzej našeg živog genija- ispričao je Rambo.

Rekao je takođe da plovilo trenutno nije u najboljem stanju, ali da će ga do početka leta dovesti u red.

- Nameravamo da je prvo polako dovedemo u reprezentativno stanje, ali samo za revijalno jedrenje. Redovno jedrim na mom mikrotoneru "Pomidora" koji nema nikakvu muzejsku vrednost - istakao je muzičar.

Rambo već duže vreme drži predavanja o energetskoj efikasnosti, ali kaže da taj glas nema naročiti odjek.

- Slabo je to. Vlastodršci na Balkanu se više pale na gradnju kapaciteta i investicije nego na efikasnost, jer gledaju zaradu, a efikasnost sama po sebi njih kao neefikasne izbacuje iz igre. Biti u manjini je zabavno, naročito kad je jasno da sam u pravu. To mi daje osećaj da sam pionir, a i drug Tito je najviše voleo pionire, zar ne? Uši koje će me razumeti tek rastu, zasad govorimo o promilima - zaključio je harizmatični muzičar.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kompromis

02.04.2015 15:24

Rambo majstore - glasamo za tebe :)

ODGOVORITE