Dokle lete starlete?

Da li je moguće da na okupljanje studenata državnih fakulteta sa plakata poziva starleta? Pa, malo jeste, malo nije – bio bi sasvim tačan odgovor.

Zabava 01.04.2015 | 08:46
Dokle lete starlete?

More, žurke, takmičenja, više od dve hiljade kolega. Nekima nedovoljan motiv, pa na najveće okupljanje studenata ekonomije pozivaju plakatom na kojem je studentkinja ekonomije u javnosti poznatija po drugim aktivnostima. Neki mediji tvrde da su plakat odobrili dekani ekonomskih fakulteta. Jedan od njih, iznenađen i zaprepašćen.

Pripremila Tihana Bajić

"Navodno, koleginica je naš student, a ja sam proverio – ona se vodi kao naš student. To su totalne laži i mi sigurno ne bismo dozvolili da se bilo kakav plakat takav stavlja, jer do sada nikada nismo išli u tu krajnost, mi smo jedan ozbiljan fakultet", kaže Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Studenti beogradskog Ekonomskog fakulteta koji ne žele da ih imenujemo, pretpostavljaju da iza plakata stoje kolege iz Subotice ili Novog Sada, koji su glavni organizatori. Smatraju da to šteti ugledu fakulteta i studenata.

Malo je ružno da se neko ko se trudi četiri ili pet godina, koliko traju studije, tako diskredituje, kaže jedan student.

Pošto je reč o neformalnom okupljanju studenata, na kojem neće biti ni profesora, ni ekonomista, ni političara, sociolozima nije sporno što se na atraktivan način pokušava privući što više ljudi. Ali jeste to što se cela priča tabloidizuje.

"Netačno je da iza toga stoje državni fakulteti, to je jedna stvar. Druga stvar, netačno je na kraju krajeva ono što piše u većini medija: gola pevačica ta i ta. Netačno je da je reč o goloj osobi, ona je obučena u skladu sa okolnostima, to je bazen, to je more", kaže sociolog Vladimir Vuletić.

A šta se dešava pored mora? Upoznavanje, takmičenja u sportu i znanju, dnevne i noćne žurke. Na njima obavezna estradna ličnost.

"Nemamo ništa protiv, to se sluša, ima tu i hausa i folka", kaže student.

"To je nešto kao radničke igre, ni na njima nećete videti sve radnike, videćete one koji su pre svega zainteresovani za tu vrstu zabave, i za tu vrstu organizovanja, i za tu vrstu sticanja, da kažem – nekih neformalnih kontakata. To je ono što je poenta ovakvih skupova", kaže Vuletić.

Što bi rekli mladi: na Ekonomijadi za svakog po nešto.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar