MUP Srbije saslušava golišave djevojčice

Devojčice od 13 do 14 godina koje se za popularnost bore golišavim fotografijama po društvenim mrežama biće saslušane u MUP-u Srbije.

Srbija 30.03.2015 | 07:55
MUP Srbije saslušava golišave djevojčice

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je posle novinskih članaka o tinejdžerkama koje objavljuju svoje golišave fotografije naložilo hitnu istragu, pa će devojčice, zajedno s roditeljima, morati da odgovore na pitanja koja im budu postavljali inspektori MUP-a za visokotehnološki kriminal i pedofiliju.

Ovaj trend se širi društvenim mrežama, što za „Blic” potvrđuju i direktori osnovnih škola, kao i sociolozi, koji ističu da su u ovoj priči nemoćni, jer roditelji ne pružaju nikakav otpor deci. Priča će, međutim, dobiti epilog na sudu.

- U ovom slučaju najviše su zakazale socijalne službe, koje bi morale da se bave ovakvim temama. Mi ćemo preispitati postoje li elementi krivice, pogotovo roditelja - kaže naš izvor iz policije.

Profili „popularnih devojčica“ puni su neprimerenih poruka i fotografija. Nakon teksta u „Blicu“ pravdale su se da su fotografije postavljali njihovi bivši momci, ali su ubrzo same sebe demantovale.

- One dolaze u našu školu da bi se slikale i pozivale na žurke koje navodno organizuju. Roditelji me naravno nisu pustili, jer se tamo služi i alkohol - kaže M. T. (14).

Fotografije jedne od devojčica na kojima je potpuno naga preplavile su internet. Pored maloletnih dečaka, njih komentarišu i punoletni muškarci, koji ih javno pozivaju na seks.

- Istražićemo da li se one nalaze i na udaru pedofila - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Danas

30.03.2015 06:57

Ma treba roditelje saslusati i kazniti, kada nisu u stanju da kontrolise postupke svog djeteta. Svaki coban je odgovoran za svoje stado.

ODGOVORITE
Name

sss

30.03.2015 08:12

Nisam siguran da ste u pravu, poznajem puno roditelja koji ne mogu izaci na kraj sa svojom djecom iako su divni ljudi i rade sve da bi ih odgojili kako treba. Mislim da je problem u drustvu i principu negativne selekcije, danas niko ne voli mirno i posteno dijete, vecina se divi onome sto ne valja.

Name

axxe

30.03.2015 08:25

U pravu si nisu djeca kriva nego roditelji koji im to pustaju.

Name

crni

30.03.2015 10:39

Loše društvo I roditelji

ODGOVORITE
Name

bob

30.03.2015 11:38

Treba ozakpniti da je osoba punoljetna sa 14 godina

ODGOVORITE