Crnogorska svadba vijeka

Više od 700 ljudi veselilo se sa jednim od najmoćnijih Crnogoraca na luksuznom venčanju.

Zabava 29.03.2015 | 10:21
Crnogorska svadba vijeka

Ćerka Brana Mićunovića Andrea juče se udala za Miloša Kustudića na spektakularnoj svadbi kojoj su pored državnog vrha Crne Gore prisustvovale i neke od najvećih estradnih zvezda sa Balkana.

Iako je Mićunović govorio da sprema “skromno” slavlje, nisu izostali epiteti poput svadbe veka a mnogi su jučerašnje veselje u Bečićima komentarisali kao najveće u Crnoj Gori.

Iako se nagađalo da će put ka “Splendidu” biti zatvoren, nije bilo nikakve blokade, ali fotoreporterima i brojnim novinarima je bilo zabranjeno da priđu hotelu bliže od 60 metara. Sve zvanice su odmah išle u podzemnu garažu, a najviše automobila bilo je sa nikšićkim tablicama gde je Brano i rođen.

Takođe, došlo je i puno službenih državnih automobila sa visokim crnogorskim funcionerima. Među njima je bio i Svetozar Marović potpredsednik DPS-a. Došao je u društvu supruge Đurđina, ćerke Milene i zeta Aleksandra Bogdanovića, gradonačelnika Cetinja. Pozivnicu za svadbu imao je i Milo Đukanović.

Goste su najpre dočekale hostese, a potom mladoženjini roditelji i na kraju Mićunović i njegov sin Đorđe. Kako saznajemo, venčanje je malo kasnilo dok sve zvanice nisu ušle. Inače, u restoranu na drugom spratu “Splenida”, gde je veselje održano bilo je mesta za 750 ljudi.

- Na ulazu je bila neverovatna gužva, jer su svi nekako stigli u isto vreme. Inače, sve je bilo predivno. Svi su bili odlično raspoloženi, a mlada je blistala. Najveseliji je bio njen brat. Kao što su i najavili, mladenci su prvi ples otplesali uz pesmu Sergeja Ćetkovića. On je potom otpevao i još nekoliko svojih pesama. Ona je nosila belu venčanicu sa biserima i kristalima, a on teget odelo. Andrea je uzela Miloševo prezime što je bilo propraćeno gromkim aplauzom - kaže za “Blic” jedan od svatova.

Inače, svi zaposleni u hotelu su morali da ostave mobilne telefone na recepciji, a gosti su zamoljeni da slike ne objavljuju na društvenim mrežama.

Ponosni otac

Među zvanicama su bili Ceca, njena deca i sestra Lidija, a društvo im je pravila i porodica Zvezdana Terzića. Takođe, Mićunović je ugostio i Dejana Savićevića, Zorana Kalezića, Melinu Džinović, Mišu Mijatovića, Miroslava Ilića, Acu Lukasa, Slavicu Ćukteraš, Biljanu Sečivanović... a slavlje je potrajalo do duboko u noć.

Tradicionalni meni za goste
Na svadbenom meniju našla su se tradicionalna jela nacionalne kuhinje. Za predjelo njeguški sir i pršut sa maslinama, kajmak i peciva, nakon toga supa ili čorba sa barenim i pečenim mesom i krompirom, ruska salata i sezonska salata. Glavno jelo bilo je pečenje sa krompirom, nakon čega se poslužene torta, kolači, poslastice i voće. Kako je venčanje organizovano u vreme posta pripremljeni su i razni vrhunski morski specijaliteti.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nn

29.03.2015 18:27

Ne razumem zašto je ovo vest ili mi treba da se divimo njihovim bahanalijama !

ODGOVORITE
Name

Saudijska Arabija

30.03.2015 00:28

Imaju program na engleskom te sam jednom kod mame gledala nekakvu seriju gdje oni glume Ruse. Zene kao i te na slici izgorene kose, cupavih obrva i Pinokio-nosevi. Sigurna sam da je ova Saudi svadba nahranila mnoga usta u bogatoj nam Crnoj Gori.

ODGOVORITE
Name

darija

30.03.2015 19:19

SVE NAJBOLJE ANDREA .

ODGOVORITE