Roditelji: "Javi se, ne ljutimo se na tebe"

Međunarodna potraga za dječakom iz Vrbanje u Hrvatskoj, sedamnaestogodišnjakom Antonijiom Kovačićem koji je nestao prije tri dana, i dalje je na snazi. Kako smo saznali od očajnih roditelja koji danonoćno tragaju za svojim sinom, dječak je posljednji put viđen u Tuzli i to 25. marta oko 13 sati.

Region 28.03.2015 | 10:50
Roditelji: "Javi se, ne ljutimo se na tebe"

Kako je za Klix.ba ispričao Mladen Kovačić, otac nestalog dječaka, sinoć ga je kontaktirao čovjek iz Kiseljaka koji mu je kazao kako je dovezao Antonija do željezničke stanice u Tuzli tog dana i tamo ga ostavio.

"Mi se ne ljutimo na našega sina, samo ga želimo vidjeti ili barem čuti, da znamo da je živ i zdrav. Antonio, molimo te, javi se. Ne ljutimo se, sve što je bilo već je zaboravljeno", kazao nam je Kovačić.

Podsjećamo, dječak je otišao iz kuće u mjestu Vrbanja prije dva dana, a kako su roditelji uspjeli saznati uputio se u BiH te je namjeravao da boravi u Tuzli i Sarajevu. Njegovi roditelji su to saznali od njegovih najbližih prijatelja. Sa svoga Facebook profila izbrisao je sve poruke kao i sve podatke sa mobilnog telefona.

"Nekima je kazao kako će stupiti u kontakt sa njima nakon što se snađe. Mi ga molimo da se javi nama", kazao je Kovačević za Klix.ba.

Granicu je Antonio prešao u mjestu Gunja kod Brčkog, a prelazak iz jedne zemlje u drugu mu je olakšala činjenica da djeca iz Gunje idu u školu u Brčko, pa tako nije morao prolaziti rigoroznu kontrolu.

"Uopšte ne spavamo, stalno pokušavamo shvatiti šta se dogodilo i gdje je mogao otići. Jako smo zabrinuti. Zbog toga smo i dolazili u BiH odnosno u Sarajevo i Tuzlu. Želim da se zahvalim svim ljudima tamo koji su fenomenalni i koji su zaista pružili svu moguću pomoć", kazao je Kovačić za Klix.ba.

O nestanku dječaka iz Hrvatske koji je viđen u BiH obaviješteni su i lokalni policijski organi koji takođe tragaju za maloljetnim Kovačićem.

Apelujemo na sve one koje vide Antonija Kovačića o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pak roditelje dječaka na broj 00385 981841653.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar