Iz Lima izvučeno tijelo vozača autobusa

Ronioci Žandarmerije u petak su izvukli telo Mirka Kijanovića (55), vozača autobusa užičkih "Puteva" pogona u Prijepolju, koji je u četvrtak sleteo sa magistrale u Lim. Kako smo saznali, pronađen je pored volana, gde se najverovatnije zaglavio, pa ga voda nije odnela kroz razbijeno staklo i vrata.

Srbija 27.03.2015 | 19:50
Iz Lima izvučeno tijelo vozača autobusa

Nesreća se dogodila na kilometar iza Brodareva, prema Bijelom Polju, dok je Kijanović išao da sa četiri manja gradilišta u Limskoj dolini pokupi putare, koji su čistili bankine prema srpsko-crnogorskoj granici.

- Mirko nas je izjutra dovezao na gradilište vodovoda u Brodarevu - pričaju njegove kolege, koje su želele da ostanu anonimne. - Preko dana je vozio kamion, a onda, kao i ranije, seo za volan autobusa. Samo koji tren pre sletanja, u Brodarevu su izašla četvorica radnika, koji su radili na Mrčkovskoj reci, da ga sačekaju po povratku iz Gostuna.

Među Mirkovim kolegama i poznanicima, koji su u petak iščekivali da ronioci izvuku telo iz olupine, glavna tema je bila zašto je autobus pod čudnim okolnostima naglo skrenuo u kontrasmer. Takođe, neobično je i to da niz strminu od tridesetak metara nema tragova sletanja.

Inače, voda je tokom noći za četrdesetak metara pomerila autobus, terajući ga na desnu obalu. Ronioci i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Prijepolja sajlama su ga vezali za drveće na obali. Reka je neprestano nadolazila, a do zaključenja ovog broja vozilo nije bilo izvađeno, kako bi se uputilo na tehnički pregled.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

postovanje

27.03.2015 21:36

svi ucesnici u vadjenju vozaca zasluzuju postovanje izahvalnost svih gradJana

ODGOVORITE