"U BiH se gradi "crni koridor" za Evropu"

U BiH postoji značajna grupa simpatizera Islamske države, a mnogi Bošnjaci putuju u Siriju i Irak da im se pridruže, izvode terorističke akcije u BiH ili pomažu u kreiranju "crnog koridora" za ulazak Islamske države u Evropu, upozorava američki senator Ričard Blek.

Bosna i Hercegovina 27.03.2015 | 13:31
"U BiH se gradi "crni koridor" za Evropu"

Blek je rekao da je islamistički terorizam dugogodišnji izazov za BiH i Srbiju i da je "uguravanje" Albanije u Kosovo proširilo oblast pod njihovom kontrolom.

"Zapadnjačke greške i zabune ojačale su teroriste u toj regiji i to je oslabilo odbranu Evrope od islamističkog nasilja", rekao je Blek za "Glas Srpske".

Komentarišući činjenicu da zajednica u Gornjoj Maoči koja funkcioniše mimo ustavnog poretka u BiH još nije rasformirana, Blek je rekao da su kreatori zapadne politike konstantno potcjenjivali uticaj džihadske ideologije i da vjeruju da se favorizovanjem islamskih ekstremista u političkim raspravama i karakterisanjem islama kao "tolerantnog" razoružava džihad.

"To je razlog zašto oni žele da naoružavaju "umjerene" teroriste, koji se pridružuju snagama kao što su Islamska država i Al Nusra, rekao je Blek.

Prema njegovim riječima, Zapad je tokom rata u BiH prezentovao neizbalansiran pogled na dešavanja u Sarajevu, ignorišući muslimansku agresiju i fokusirajući se samo na akcije koje su bile reagovanje na te napade.

"Na američku politiku u velikoj mjeri utiče novac koji države Persijskog zaliva šalju američkim političarima, a veoma je žalosno što su hrišćani očišćeni s pradjedovskih ognjišta da bi umjesto njih došli opasni džihadisti", rekao je Blek.

Govoreći o objavljivanju fotografija odsječenih srpskih glava tokom rata u BiH, Blek je naveo da ih je lično vidio, ali da su te fotografije zapadni mediji cenzurisali.

"Danas snimci Islamske države i Al Nusre kako uništavaju crkve i manastire u Siriji i Iraku izgledaju identično slikama uništavanja crkava u srpskim zemljama. Globalne elite označavaju zapadne napade na BiH i Kosovo kao humanitarne uspjehe, ali istina je da je tim stvorena osnova za ubistva i zatiranje čitavih hrišćanskih sela", rekao je Blek.

On je upozorio na opasnost da bi, islamističko zauzimanje Sirije, moglo dovesti do kolapsa zapadne civilizacije, jer bi to ponukalo Islamsku državu da počne istorijsko kretanje prema Evropi koja je puna njihovih simpatizera.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

blbl

27.03.2015 12:02

Mozemo zamisliti kakav je to senator kada je dao izjavu za "Glas Srpske" za koju ne zna niko malo dalje od Laktasa Komedija prava :)

ODGOVORITE
Name

axxe

27.03.2015 12:20

Ala vera

Name

A joj...

27.03.2015 12:06

Pouzdan izvor...Glas Srpske

ODGOVORITE
Name

bez straha

27.03.2015 12:12

Meni licno nikad nije smetalo ko je kakve nacije.Samo sto politika dize buku da zastrasi narod i onda ovladaju narodom

ODGOVORITE
Name

Kamion

27.03.2015 12:17

Aj jes koma ovaj Senator..

ODGOVORITE
Name

Mojne

27.03.2015 12:33

Pa ko financira i napravi tu Islamsku drzavu nego ameri a samo da naprave gasovod preko Sirije da bi Rus izgubio uticaj u Evropi

ODGOVORITE
Name

ccc

27.03.2015 12:41

O budi se Amerika vi to sve komandujete ali i vama ce doci glave isti ti ljudi koje ste gurali napred i finansirali ali posle j.....a nema kajanja

ODGOVORITE
Name

bomba

27.03.2015 13:45

Oni sto su nas bombardovali prije 16 godina, a ist ti su pomogli da se SFRJ raspadne i pobili nas narod, sad nas upozoravaju i daju nam savjete.

ODGOVORITE
Name

ipa

27.03.2015 14:43

Najveci su oni teroristi

ODGOVORITE
Name

rodjo

27.03.2015 21:09

Nakon toliko godina predavanja u Hagu naucili su i oni nesto od Voje.

ODGOVORITE
Name

ja

27.03.2015 22:25

Koji je ovaj serator sto nas hoce da zaplasi.U svim naprednijim zrmljama zivimo i radimo s ljudima raznih nacija.Interesantno je upoznati se sa raznim kuturama obicajima itd.A sto i mi nebismo prihvatili ljude iz drugih zemalja.