Nove cijene cigareta

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH juče je potvrđeno da će od 1. aprila poskupiti cigarete iz asortimana Fabrike duvana Rovinj.

Bosna i Hercegovina 26.03.2015 | 17:07
Nove cijene cigareta

Kako je saopšteno iz Uprave za indirektno oprezivanje BiH, proizvođači i distributeri cigareta i duvana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duvanskih prerađevina, s tim što u novu cijenu moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća akciza za ovu godinu i pripadajući PDV. Fabrika duvana Rovinj dostavila je krajem februara Upravi za indirektno oporezivanje BiH zahtjev za povećanje cijena cigareta.

Poreski obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta Fabrike duvana Rovinj, čija se cijena povećava, dužni su popisati zalihe tih cigareta sa stanjem na 1. april i popisne liste dostaviti Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Razlika akcize utvrđena u popisnim listama mora se uplatiti u roku od sedam dana od popisa zaliha, a cigarete na koje je obračunata i plaćena razlika akciza prodaju se po novim cijenama sve do isteka zaliha, bez obzira na to što je na njima stara akcizna markica.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ozrenac

26.03.2015 16:39

Neka ih izvoze u Evropsku uniju a mi imamo Srbiju.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

27.03.2015 07:28

IDEMO NAPRIJED! PUŠIMO I PUŠIĆEMO I DALJE. ŽIVIO MILE RONHIL!

ODGOVORITE