Zagreb koči istinu

Vojislav Mihailović, unuk generala Draže Mihailovića, ocijenio je da proces rehabilitacije njegovog djeda, osim dijela srpskih vlasti, koči i Hrvatska kojoj je cilj da odugovlači sa tim procesom da bi se održala lažna simetrija, koju su stvorili komunisti, između zločinačkog ustaškog pokreta i Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Srbija 26.03.2015 | 09:45
Zagreb koči istinu

On naglašava da Hrvatskoj nikako ne ide u prilog da se vidi da je Srbija imala dva antifašistička pokreta i da je Jugoslovenska vojska u otadžbini bila legalna vojska koja se borila za oslobođenje, dok su ustaše bile zločinačka armada.

"Ni hrvatska Vlada, ali ni pojedinci u Beogradu neće doveka moći da se opiru pritiscima iz EU da se konačno rasvetle svi zločini komunističkog režima i da se reši pitanje restitucije", rekao je Mihailović za "Blic".

On je naveo da će se oni koji imaju interes da se istina koči pokušati da to otegnu do 2050. godine, ali, kako je rekao, neće moći da se odupru.

"A spremnih da im pomognu u tome da se što duže krivotvori istorija ima i u Srbiji među starim socijalističkim i komunističkim kadrovima koji su u današnjoj vlasti", rekao je Mihailović.

Izvor: SRNA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

levičar

26.03.2015 08:58

Šta sad Hrvatska ima sa tim,Draža ratovao u Srbiji i malo u Bosni,sudjen u Srbiji Srbi ga streljali.To vaše je samo paranoja na Hrvate i Srbe komuniste,a da znate da je vaš deda ratni zločinac što to prije shvatite biće vam bolje.

ODGOVORITE
Name

Bojan Nišević

26.03.2015 11:09

Pa lijepo čovjek objasnio šta Hrvatska ima s tim. Samo što si ti ograničen pa ne možeš da shvatiš.

Name

levicaru

26.03.2015 18:42

Levicara vise nema odavno su izginuli svi u spanskom ratu i na golom otoku a ti ni ne znas sta je to.Ne umisljaj i poseti lekare.

Name

ЖИКА Ж

26.03.2015 09:10

ЦРВЕНИ СУ УКИНУЛИ ПРАВО НА ГРОБНО МЈЕСТО.?! МОРА ДА ПРОЂЕ 40 ГОДИНА ОД СМРТИ ПОСЛЕДЊЕГ ЦРВЕНОГ, ПА ДА ОВАЈ НАРОД БУДЕ КОНАЧНО СЛОБОДАН.

ODGOVORITE
Name

ZABORAV

26.03.2015 11:45

ČIČA DRAŽO L E G E N D O !

ODGOVORITE