Švedski fudbaleri izbjegli tragediju

Fudbaleri švedskog trećeligaškog kluba Dalkurd pukom srećom izbjegli su tragediju aviona njemačke kompanije "Germanwings", koji se danas srušio u francuskim Alpima.

Svijet 24.03.2015 | 22:24
Švedski fudbaleri izbjegli tragediju

Ekspedicija kluba iz grada Borlangea, u centralnoj Švedskoj, izbjegla je sigurnu smrt pošto je u posljednjem trenutku odustala od leta na liniji Barselona - Diseldorf, prenosi AFP.

Prilikom povratka iz Katalonije igrači i članovi stručnog štaba Dalkurda na aerodromu su promijenili plan pošto je u Diseldorfu trebalo da duže vremena čekaju na vezu prema Švedskoj, pa su se podijelili i ukrcali na tri leta prema Cirihu i Minhenu.

Ta odluka spasla im je živote, jer je u padu aviona Erbas A320 stradalo svih 144 putnika i šest članova posade.

"Za sve one koji su pokušavali da nas kontaktiraju posljednjih nekoliko sati - mi smo kod kuće i dobro smo. Bio je ovo još jedan avion, neka počivaju u miru", napisao je golman Frank Peterson na Tviteru.

Sportski direktor Dalkurda Adil Kizil potvrdio je dnevniku "Aftonbladet" da je tim imao mnogo poziva.

"Trebalo je da budemo u tom avionu. Bila su četiri koji su otprilike u isto vrijeme odletjeli iz Barselone prema Alpima, a mi smo imali igrače u tri od njih četiri. Može se reći da smo imali veoma, veoma mnogo sreće", rekao je Kizil.

Dalkurd je klub za kojeg nastupaju uglavnom igrači kurdskog porijekla, prenose agencije.

Komentari / 0

Ostavite komentar