Vitez: Policija traga za majkom osumnjičenom za čedomorstvo

Policija Srednjobosanskog kantona još uvijek traga za majkom djeteta koje je juče pronađeno mrtvo u naselju Veliki Mošunj kod Viteza.

Bosna i Hercegovina 22.03.2015 | 15:26
Vitez: Policija traga za majkom osumnjičenom za čedomorstvo

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK. Prema njegovim riječima, policija provodi intenzivne istražne radnje, a kako bi pronašla osobu ili osobe koje su usmrtile tek rođenu djevojčicu.

Jedna od glavnih osumnjičenih u ovom slučaju je majka djeteta, a policija utvrđuje da li je imala pomagače odnosno šta se tačno dogodilo.

"Obdukcija tijela pokazala je da je smrt bebe nastupila neposredno nakon njenog rođenja te da je dijete zadušeno. Smrt je nastupila tačno 12 sati prije njenog pronalaska", kazao je Prohan.

Podsjećamo, tijelo ženskog novorođenčeta pronašao je radnik koji je prikupljao sekundarne sirovine u napuštenom kamenolomu, nakon čega je pozvao policiju.

Beba je pronađena u plavoj torbi. Istražioci su utvrdili da je dijete ostavljeno u kamenolomu tokom noći s petka na subotu.

Policija moli sve građane da im se jave ukoliko imaju neku informaciju o ovom slučaju te navode kako garantuju anonimnost.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar