O uzrocima nesreće, nakon odobrenja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će javnost saznati za uzroke pada helikoptera 13. marta, ako to odobre nadležni pravosudni organi.

Srbija 21.03.2015 | 08:01
O uzrocima nesreće, nakon odobrenja

Nikolić, koji je, kako navodi "Politika", dobio izveštaj stručnih komisija za ispitivanje uzroka nesreće vojnog helikoptera Mi-17 u kojoj je sedmoro lica poginulo, za list je rekao da je izveštaj urađen na vreme.

Predsednik Srbije, upitan da li, kao vrhovni komandant vojske, smatra da osam dana nije dovoljno da se utvrdi bar lanac donošenja odluka odgovornih u Vojsci i Ministarstvu, i da li smatra da je dužan da, ako je dobio izveštaj, o svemu obavesti građane Srbije, rekao je: “Izveštaj je obuhvatio i tu vrstu odgovornosti. Ponašam se u skladu sa zakonom”.

Nikolić je na pitanje da li vlasti “nepristojnom sporošću” u iznošenju detalja nesreće i evenutualne odgovornosti u lancu komandovanja i procedurama, produbljuju sumnju da nadležni nisu poštovali zakon, rekao: “Srbija je uređena pravna država. Postupanje u ovom slučaju na zavisi od vlasti, ni od pozicije i nije u njihovim rukama, već pravosudnih organa”.

Izvor: Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar