Beko: Ostajem u Srbiji, ovdje sam sigurniji!

Biznismen Milan Beko, koji je 14. novembra prošle godine ranjen ispred svoje kuće na Senjaku, juče se prvi put, u pratnji obezbeđenja, pojavio u javnosti posle atentata, i to u Specijalnom sudu u Beogradu.

Srbija 19.03.2015 | 20:17
Beko: Ostajem u Srbiji, ovdje sam sigurniji!

Iako nije bio raspoložen da govori za medije, kako Kurir saznaje iz izvora bliskih vlasniku „Luke Beograd“, on se svom okruženju poverio da nema nameru da napusti Srbiju jer smatra da je ovde mnogo zaštićeniji, kao i da nije imao ideju da neko namerava da ga ubije.

- Nije lako otići, ali bolje je da sam u Srbiji na oku svima nego u inostranstvu, gde nisam nikome. Pokušavam da živim normalno, da je bilo ikakvih naznaka da će me napasti, sigurno bih se pripremio i ne bih ni došao u situaciju da mi se to desi - prenosi Bekove reči njegov blizak prijatelj.

Inače, na početku svog svedočenja o kupovini državnog paketa akcija „Luke Beograd“ u ime preduzeća „Vorldrin“ iz Luksemburga koje je trajalo skoro dva sata Beko je rekao da se sada dobro oseća, ali i da je ova poslovna odluka bila najgora u njegovom životu jer mu je donela mnogo problema.

Loša odluka

- Preuzimanje „Luke“ je najgora poslovna i lična odluka koju sam ikad doneo u životu. Da sam znao šta me čeka, sad bih platio da ne ulazim u to. Posle ove katastrofalne odluke koju sam doneo, bolje je da me niko nikad ne pita za savet. Izvinite, malo sam emotivan jer kriminalizuju i demonizuju mene i moju porodicu - rekao je Beko svedočeći na suđenju bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u „Luci Beograd“.

Milan Beko naveo je i neke od razloga zbog kojih je došao do ovakvog zaključka.

- Evo, Stanko Subotić me juri preko medija, tvrdi da je on dao pare i da sam mu dužan. A Hipo banka kaže da nisam. Država podstiče konkurente i vodi besmislene sporove protiv mene. Ovo nije samo veliki gubitak novca već vremena i poslovnog ugleda. Više od 60 puta sam bio na naslovnim stranama. Ne mogu da izađem na kraj s ovim - požalio se Beko.

 Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar