Džomić i dalje ne može na teritoriju Crne Gore

Protojerej stavrofor Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić, kojem je po nalogu MUP-a zabranjen ulazak u Crnu Goru, izjavio je da ima informaciju da je i dalje na snazi usmena naredba kojom mu se ne dozvoljava povratak uprkos dvema sudskim odlukama.

Region 19.03.2015 | 11:15
Džomić i dalje ne može na teritoriju Crne Gore

Džomić je rekao da je spreman da izvršava sudske odluke i ostvari svoja prava.

"Ali je očigledno da (ministar poliicje Raško) Konjević ne dozvoljava poštovanje pravnog poretka Crne Gore. Podneo sam krivične prijave i očekujem hitnu reakciju tužilaštva”, rekao je on za podgoričke Dnevne novine.

Reagujući na izjavu predsednika parlamenta Ranka Krivokapića, koji je kazao da svakom ko radi protiv interes Crne Gore treba pokazati vrata, uključujući i Džomića, podgorički paroh navodi da to nije prvi put da Krivokapić zloupotrebljava poziciju i da bez ikakvih argumenata lepi ljudima etikete.

“To samo pokazuje da je reč o osobi koja ima manjak vaspitanja, a nedopustivi višak mržnje i netolerancije. On je taj koji radi protiv Crne Gore i to je vreme već pokazalo. Interesantna je njegova pobuda da novi angažman potraži kao vratar, ako ga i to bude zapalo. On mora da zna da vrata imaju i ulaz i izlaz. Za Crnu Goru bi manja šteta bila da on stvarno postane vratar”, kazao je Džomić.

Džomić je iz Crne Gore proteran na osnovu rešenja crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova polovinom februara ove godine, a kako je objašnjeno pomenuto policijsko rešenje je doneto je na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbednost u kojem stoji da Džomić predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost .

Džomić je, kako je navedeno, bio jedan od organizatora protesta prilikom posete potpredsednika Vlade Kosova Hašima Tačija Crnoj Gori.

On je, ukazano je, učestvovao u organizaciji nekih ranijih protesta protiv odluka i politike državnih organa Crne Gore.

Džomić se ranije žalio Upravnom sudu u Crnoj Gori zbog više najava crnogorske policije da će ga proterati iz Crne Gore, gde , kako se navodi, nelegalno boravi.

U ranijim reagovanjima nekih politickih stranaka isticano je da se Velibor Džomić meša u državnu politiku Crne Gore.

Premijer Milo Ðukanović izjavio je juče da njegova misaona matrica nije da protera Srbe iz Crne Gore, kao i da, sve i kad bi to hteo, ne bi mu dozvolile institucije.

On je u Skupštini, gde je predložio nove ministre u vladi, rekao da su Srbi građani države Crne Gore, koji ovde treba da žive zajedno sa svima drugima i da se osećaju kao građani istog reda, javili su crnogorski mediji.

Srpska pravoslavna crkva se nije oglašavala do sada povodom proterivanja Džomića iz Crne Gore.

Komentari / 0

Ostavite komentar