Crna Gora zaslužuje poziv u NATO

Crna Gora je lider u reginu u evropskim integracijama i zaslužuje da dobije poziv za članstvo u NATO do kraja godine, poručio je ministar spoljih poslova Slovačke Miroslav Lajčak.

Region 18.03.2015 | 22:47
Crna Gora zaslužuje poziv u NATO

On se večeras, u okviru dvodnevne posjete Crnoj Gori, sastao sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem, povodom potpisivanja Protokola o bilateralnim sporazumima koji regulišu odnose dvije države.

"Želim da čestitam Crnoj Gori što je lider u regionu u procesu evropskih integracija. Bitno je svakako da se taj proces nastavi i da se fokusirate na kvalitet poglavlja i rješavanje pitanja", rekao je Lajčak na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Lukšićem.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ostvaruje napredak i zaslužuje poziv za članstvo u Alijansi do kraja godine.

"Po pitanju integracije u NATO, Slovačka zauzima jasan stav da Crna Gora zaslužuje da dobije poziv za Alijansu u decembru ove godine i u tom smislu vodimo razgovore sa našim partnerima", poručio je Lajčak.

Lajčak je sa Lukšićem razgovarao i o pitanjima koja se tiču odnosa u regionu, ocjenjujući da je otvaranje pitanja granica neprihvatljivo.

"Za Slovačku je apsolutno neprihvatljiv svaki pokušaj otvaranja pitanja granica. To pitanje u ovom trenutku može da bude veoma opasno i sve države regiona treba da vode svoju vladu i svoj parlament prema budućnosti, a ne da vraćaju unazad", ocijenio je Lajčak.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

rodjo

18.03.2015 20:59

Providno,neko se integrise u EU preko Haga a neko kao clan NATOa.

ODGOVORITE
Name

nedjo2

18.03.2015 21:17

Idi kuci mrcino od covjeka.

ODGOVORITE
Name

korumpiran

19.03.2015 00:58

Ovaj lik je i za izbore u CG ,koji su bili izgubljeni za Mila i njegovog predsjednika Filpa ,jer ih je Lecic pobjedio,rekao da je sve uredu.Jest uredu kd ti Milo u djep ubaci.

ODGOVORITE
Name

je li moguce

19.03.2015 06:39

Crna Gora, lider u reionu.Sta bi s ovim covjekom, do juce je bio dobro.

ODGOVORITE
Name

007

19.03.2015 10:34

A šta kažu stanovnici Crne Gore??

ODGOVORITE
Name

SSSS

19.03.2015 13:09

ZNACI AKO ZABORAVITE ČIRILICU MOŽE U NATO I OSTALA S....A.SRAMOTA.

ODGOVORITE