Za zvaničnike SAD Bler je hodajuća šala

Bivši britanski premijer Toni Bler mogao bi da bude smenjen s mesta izaslanika UN, SAD, EU i Rusije za Bliski istok, piše Independent, a prenosi B92.

Svijet 16.03.2015 | 21:08
Za zvaničnike SAD Bler je hodajuća šala

Prema navodima britanskog medija, američki zvaničnici su Blera proglasili “hodajućom šalom“ i naveli da Bler nema kredibilitet za obavljanje aktuelne funkcije.

Kvartet uključen u rešavanje spora između Izraela i Palestine smatra da Bler ne može da ostane na funkciji zbog svojih ambicija da proširi poslovne aranžmane, a uz to ima i veoma loše odnose s vlastima Palestine.

Pozivajući se na dobro upućene izvore, Independent navodi da bi Bler uskoro mogao da se sastane sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini, kako bi se rešio njegov status.

“On je bio veoma neuspešan u svom poslu. Nema kredibilitet u tom delu sveta“, izjava je neimenovanog diplomate koju je preneo Fajnenšal tajms.

Bler je navodno došao u sukob interesa pošto tesno sarađuje sa naftnom kompanijom Petro Saudi, koja je povezana sa kraljevskom porodicom u Saudijskoj Arabiji, kompanijom Džej Pi Morgan i Mubadalom, investicionim fondom iz Abu Dabija.

Palestinske vlasti su Blerov rad 2012. godine definisali “beskorisnim, beskorisnim i beskorisnim“.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marioneta

16.03.2015 21:01

Evropske kraljevine varaju podanike s demokratijom. Njegova uloga je bila kao svih prije i onih poslije da prenosi naredjenja, misljenja od pravog Vladara. Te da sluzi i produzi Monarhiju. Stoga boli njega da li je boss u Rijadu ili Londonu. Isti je sistem. On gleda sebe kao i svi prije i poslije njega.

ODGOVORITE