Davila muža jer joj ništa nije poklonio

Japanska policija danas je ispitala 43-godišnju ženu koja je pokušala da zadavi supruga jer joj nije dao uzvratni poklon za Dan zaljubljenih.

Zanimljivosti 16.03.2015 | 10:51
Davila muža jer joj ništa nije poklonio

Od muškaraca u Japanu očekuje se da daju poklone partnerkama 14. marta, koji je poznat i kao Beli dan, kao uzvratni poklon za čokolade i druge sitnice koje dobijaju 14. februara na Dan zaljubljenih.

Pošto ju je, kako se čini, 31-godišnji suprug zaboravio, Mie Nišijama je pokušala da ga udavi kravatom.

Nišijama je uhapšena u svom domu u gradu Sakai na zapadu zemlje pošto je njen suprug pozvao policiju. Kako prenosi AFP, žena ga je optužila da je vara.

"A nije mi ni dao uzvratni poklon za Dan zaljubljenih. BIla sam ljuta i davila sam ga", navodno je Nišijama rekla policiji.

Ona je pojasnila da nije želela da ubije supruga, rekao je jedan policijski zvaničnik AFP-u, ali je svejedno uhapšena zbog sumnje na pokušaj ubistva.

Zapadnjački običaj za Dan zaljubljenih modifikovan je kada je došao u Japan i postao "jednosmerna ulica" u kojoj su žene te koje poklanjanju čokoladice muškarcima u svom životu, od kolega i šefova do partnera.

Vešti trgovci ustanovili su potom Beli dan kao priliku za muškarce da vrate poklone obasipajući svoje drage svime, od kolača do nakita.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar