"Nadgrobni spomenik" za Vladimira Putina

Ukrajinski aktivisti u nedelju su postavili nadgrobni spomenik na kom je Vladimir Putin prikazan kao Adolf Hitler.

Svijet 16.03.2015 | 10:55
"Nadgrobni spomenik" za Vladimira Putina

"Spomenik" je postavljen ispred ruske ambasade u Kijevu, a time su želeli da se našale na račun glasina o zdravstvenom stanju ruskog predsednika.

Pod budnim okom nekolicine radnika obezbeđenja, aktivisti su izlili cement po putu i postavili mermerni  spomenik.

Na njemu je pisalo "V. V. 12. marta 2015.", što su prva slova imena i očeva imena (Vladimir Vladimirovič) ruskog predsednika i dan njegove zamišljene "smrti".

Na spomeniku je bila ispisana i uvredljiva poruka s kukastim krstom  pokraj Putinovog lika koji je prikazan s brkovima i s frizurom kao u Hitlera.

"Ovaj dan Ukrajinci dugo čekaju", našalio se Sergij Hadžinov, jedan od organizatora koji je dodao da je reč o "svojevrsnoj šali".

"Nedavno su kružila nagađanja o tome je li Putin živ ili nije", rekao je taj 41-godišnjak, član proevropskog pokreta na trgu Majdanu u Kijevu koji se završio padom proruske vlasti bivšeg predsednika Viktora Janukoviča.

Inače sveprisutan u ruskim medijima, Putin se nije pojavio u javnosti od 5. marta što je na društvenim mrežama podstaklo pitanja o njegovom zdravstvenom stanju.

Međutim, ruske televizije su u petak objavile su snimke i izjave ruskog predsednika snimljene, kako navode, ovog petka dok je u svojoj rezidenciji u Novom Ogarjovu, u predgrađu Moskve, primao jednog ruskog lidera.

Uz lažni nadgrobni spomenik Vladimira Putina u Kijevu postavljeni su i eksplodirana granata, karanfil i boca crvene tečnosti koja simbolizuje krv.

Izvor: HINA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Serafim

16.03.2015 10:05

Ukrajinci a ne Rusi su se borili sa nacistima rame uz rame, oni kao pokatoliceni bivsi pravoslavci probaju da Rusiji udaraju samare za racum Ruskih dusmana, ali fala bogu placaju i veliku cenu. Putin je isterao iz sklonista nuklearno oruzje na kopno u vodu i vazduh za odbranu Rusije, pa nek neko pisne.Sto se tice Ukrajinaca to su ruski siptari isti kao o nasi bili su manji od makova zrna dok ih ne podrza Amerika i zapad za tri dana ni jednog siptara kad je otisla srbska vojka nije bilo na Kosovu napunili su gace pa tako usrani se petama udarali u straznjnicu bezajuci i tako ce im biti ponovo kad se stvore uslovi a tako sada prolaze Ukrajinci kao najgori izrodi i odrodi ruski.

ODGOVORITE
Name

bezbeli

16.03.2015 10:54

Sve si tacno rekao.Vec nekoliko godina trazim bar jednog siptara na Kosovu,nigde ni jednog.Svi pobjegli od hrabre srpske vojske

ODGOVORITE
Name

RH

16.03.2015 13:04

Velikih li pobjeda u zadnjih 400god.a Srbija sve manja imanja i manja

ODGOVORITE
Name

Crni

16.03.2015 15:06

Da Bog da da je Hitler dobio rat ne bi bilo bijede I nepravde ovolike.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

16.03.2015 17:40

Nemoćni potez nasta iz II svjetskog rata. Još im je samo to ostalo.

ODGOVORITE