Tužilaštvo predložilo pritvor za otmičare

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje francuskih državljana, osumnjičenih da su u petak, 13. marta, oteli dvogodišnju M.P. u naselju Braća Jerković.

Srbija 16.03.2015 | 07:25
Tužilaštvo predložilo pritvor za otmičare

Sudija za prethodni postupak sinoć doneo je rešenje kojim im je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor im je određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvrsenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navela je Koljenšić.

Osumnjičeni su prethodno saslušani u Tužilaštvu u prisustvu advokata po službenoj dužnosti i tumača za francuski jezik.

Sebastijan Branš, Gorin Branš Aleksija Sandrin i Emilijen Ulijet Kristel se sumnjiče da su izvršili krivično delo otmice, jer su 13. marta oko podne u naselju Braće Jerković oteli maloletnu M.P. upotrebom sile.

Potom su svojim BMW-om pokušali da napuste Srbiju, ali su sprečeni pravovremenom intervencijom policije.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

16.03.2015 06:44

Bojim se da na tome i ne ostane. Ma kakvih 30 dana. Minimum 30 godina, bez prava na bilo kakvo pomilovanje ili prebacivanje u zatvor u Francuskoj. To je jedini razumni metod da se ovo nikada ne ponovi...

ODGOVORITE
Name

Cvijetin

16.03.2015 07:24

Cuj predlozili pritvor, pa nago sta drugo?

Name

Vuk

16.03.2015 09:03

Sta je vama ljudi?? Pa takva je procedura u svim pravnim drzavama...prvo tuzilac "predlaze" sudiji, a ovaj odredjuje pritvor do okoncanja sudjenja. Pa ne mislite valjda da ce ih pustiti da se brane sa slobode?! Prvo ce u Srbiji odlezati par godina a onda ce ih izruciti Francuskoj da okaju grijehe za ono sto su tamo ucinili....

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.03.2015 09:08

To su Francuski drzavljani ,pustice oni njih po kratkom postupku !Sila je ta Francuska !

ODGOVORITE
Name

Francuz

16.03.2015 09:34

Profil tih ljudi i prezimena mi kazu da su oni rod tom detetu mozda baba ,deda i majka .. Naravno moraju se tesko kaznit po tom sto su uradili jer u svakoj zemlji se moraju postovat zakoni pa i u Srbiji .. Moraju se Kaznit u Srbiji a i u Francuskoj

ODGOVORITE
Name

Francuz

16.03.2015 23:41

Pogrijesio sam ..nisu ovi nikakva familija otete curice, vec su kao nasli sliku male Maje na fejsbuku i oteli je jer je licila na njihovu curicu istih godina, da bi je upotrebili za dnk analize na nekom sudjenju sa bivsim muzem kcerke ... 30 godina zatvora im nije malo ..

ODGOVORITE