Heroji koji su poginuli spasavajući bebu

Pilot i letači Vojske Srbije, koji su poginuli u padu helikoptera kod Surčina, u svojoj karijeri spasili su preko 1000 ljudi i učestvovali su mnogim akcijama spašavanja od Feketića do poplavljenih područja Obrenovca. Sa njima su u letelici bili lekar-anesteziolog i medicinski tehničar Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Srbija 14.03.2015 | 17:19
Heroji koji su poginuli spasavajući bebu

Ovo su biografije ovih heroja:

Major Omer Mehić, bio je jedan od najiskusnijih pilota Vojske Srbije sa preko 4000 sati naleta. Prošao je sve faze od instruktora letenja do vođe tima za spasavanje. Spasao je više od 1000 ljudi, tokom snežnih smetova u Feketiću, prošle godine, upravljao je helikopterom koji je spašavao zajevane i 2008. je preživeo pad helihoptera Gazela. U majskim poplavama stizao je do Obrenovčana do kojih drugi nisu mogli. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Poplavljene je spasavao i Ivan Miladinović, probni mehaničar-letač, imao je preko 1000 satu naleta. Bavio se padobranstvom, završio je Srednju vojnu školu i DIF. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Kapetan Milovan Đukarić, pilot četvrte kategorije stručne borbene osposobljenosti. Bio je jedan od najperspektivnijih pilota. Predviđali su mu najveća dostignuća u pilotiranju i obuci u vazduhu. Nije bio oženjen.
 
Zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar-letač za oba tipa srednjeg višenamenskog helikoptera Mi-8 i Mi-17. Imao je više od 1000 sati naleta, bavio se i fudbalom. Bio je oženjen i imao je dvoje dece.

Svi nastradali pripadnici Vojske Srbije više puta su nagrađivani zbog učešća u spasilačkim akcijama.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Patriota

14.03.2015 18:50

Laka vam zemlja heroji letenja.

ODGOVORITE
Name

Da, oni su bili patriote

14.03.2015 20:31

Srbija je mnogonacijonalna, visereligijska i ovaj tragican pad to potvrdjuje. Patriotizam je odanost Zemlji i svim koji se u njoj nalaze. Tragicna smrt odraslih, a i djeteta koji je tek pocelo da zivi. Laka vam zemlja, rahmet vam dusi u parcetu Balkana gdje jos zivi ono sto je bila Jugoslavija.

ODGOVORITE