HDZ: Ministar finansija biće Jelka Miličević?

Član predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako se trenutno unutar tijela stranke dogovaraju imena kandidata za pozicije ministara u Vladi FBiH.

Bosna i Hercegovina 14.03.2015 | 13:26
HDZ: Ministar finansija biće Jelka Miličević?

"Razgovori koje vodimo unutar naših stranačkih struktura vode ka rješenju i u ponedjeljak ujutro ćemo imati sva imena. Želimo stvoriti ambijent koji će uključivati predstavnike iz svih područja, da imamo pristojan broj manje zastupljenog pola koji je ovoga puta muški", rekao je Čović.

Čović je naglasio da sa svaku od pozicija ima jako puno kandidata i da pokušavaju sve posložiti, te da se već u srijedu i četvrtak može govoriti o formiranoj vlasti.

Prema njegovim riječima, kao što se i ranije pisalo, kandidatkinja za ministrau finansija je Jelka Miličević.

"Šesti ministar (Ministarstvo finansija, op.a) je svakako HDZ-ov, ali ime ministra želimo izdogovarati sa drugom dvojicom kolega, što je normalno kako bi se što bolje uvezali i usaglasili. Dogovor vrijedi ako su sve strane zadovoljne i sada nema razloga praviti primjedbe i trebamo žurno krenuti u kreiranje vlasti", zaključio je Čović.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rodjo

14.03.2015 12:54

Sad vidite zasto je tako sve skupo u BH,nesrazmjerno platama radnika tu ne ubrajam budzetske korisnike.Tako da se sve iz Zagreba reflektuje na BH. To znaci da ti ministri finansije vode identicno kao u Hrvatskoj tj prepisuju.Sva pamet je podigni cijene i natovari sto vise obaveza na NAROD.Potpuno nerealno sa zivotnim standardom i kupovnom moci gradjana BH.

ODGOVORITE
Name

boban

14.03.2015 14:05

Vrlo brzo će se rastaviti Dragan sa svojom suprugom( ime zaštićeno , glumi Vladimira Putina. Majstore koštaće te ofiranje.

ODGOVORITE
Name

Mašala

14.03.2015 20:52

I on znači ima svoju Željku, ili Srebrenku, svejedno..

ODGOVORITE