Mrtva beba oživjela u zagrljaju roditelja

Kejt i Dejvid Og su bili slomljeni od tuge kada je jedno od njihovih blizanaca, koji su prerano rođeni, prestalo disati. Ljekari su im rekli da beba muškog pola neće preživjeti i donio je da ga prvi i posljednji put zagrle. Tada se dogodilo čudo.

Svijet 13.03.2015 | 19:29
Mrtva beba oživjela u zagrljaju roditelja

Dejvid se popeo na krevet kako bi zagrlio svoju bebu zajedno sa suprugom i tada se beba počela micati i disati. Bolničko osoblje je utrčalo u sobu i zajedno su vratili bebu u život.

Od tog dana prošlo je pet godina. Džemi Og je zdravo i sretno dijete koje, osim svoje sestre bliznakinje Emili, ima i malog brata.

"Bilo nam je veoma teško. Oko 20 osoba je bilo u sobi i blizu 20 minuta su ga pokušavali oživjeti i onda su prestali. Kazali su da ništa više ne mogu učiniti. Tijelo mu je bilo hladno i ja sam ga samo htjela zagrijati, prvi i posljednji put. Tada je i moj suprug skinuo majicu i legao u krevet. Zagrlili smo ga i plakali iz dubine duše. Pričali smo mu da ima malu sestru koja ga treba i da ga mi trebamo, da smo mu izabrali ime i značenje imena. Tada je otvorio oči, počeo disati i uhvatio Dejvidov prst", prisjetila se Kejt.

Nakon par godina blizanci su dobili i malog brata Čarlija koji voli pričati o njima.

"Kaže kako je rođen debeo, a oni mršavi, te da je Jamie rođen mrtav pa da je oživio. Svi okolo njega znaju tu priču", kazala je Kejt.

Džemi nema nikakvih zdravstvenih problema niti posljedica toga što mu se dogodilo prilikom rođenja. Njegovi roditelji su pokrenuli i online zajednicu Džejmi Gift putem koje prikupljaju sredstva za prerano rođene i bolesne bebe.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar