Kinezi grade neboder od 57 spratova za 19 dana!

U kompaniji tvrde kako raspolažu "najinovativnijom tehnologijom u ljudskoj istoriji", ali javili su se i protivnici ovakve vrste gradnje koji su izrazili zabrinutost oko sigurnosti tako brzo izgrađene zgrade

Zanimljivosti 13.03.2015 | 07:19
Kinezi grade neboder od 57 spratova za 19 dana!

Ako ovo nije svetski rekord ne znamo šta je. Mini Skaj siti zgrada od 57 spratova u Čangšau, glavnom gradu provincije Hunan, sagrađena je doslovno"ciglu po ciglu" za samo 19 dana. Zgrada ima 800 stanova i dovoljno prostora za 4.000 ljudi. Isprva su mislili da sagrade 220 spratova, ali odluka je promenjena jer je zgrada preblizu obližnjem aerodromu, prenosi Daily Mail.

Konstruktori su najzahtevnije delove sklopili na drugoj lokaciji te su ih zatim dopremili na gradilište. To je, prema njihovim tvrdnjama, znatno umanjilo zagađenje vazduha i na to su posebno ponosni.

Inače, kompanija koja stoji iza ovog projekta, Broad Sustainable Building, već je izgradila 30-spratnicu za koju im je trebalo svega 15 dana.

U kompaniji tvrde kako raspolažu "najinovativnijom tehnologijom u ljudskoj istoriji", ali javili su se i protivnici ovakve vrste gradnje koji su izrazili zabrinutost oko sigurnosti tako brzo izgrađene zgrade.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

brzi pad

13.03.2015 14:58

Zato će pasti za 19 sekundi.

ODGOVORITE
Name

xy

14.03.2015 05:24

Jadan je radnik, zamislite kolika je gužva na gradilištu, kada svi moraju istovremeno raditi. Ja sam zbog ovih gluposti napustio posao električara (uvijek se zna kada se nešto mora završiti, a ne zna ni kada se počinje).

ODGOVORITE