Zašto žrtve ISIS-a mirno posmatraju smrt!?

Bivši pripadni Islamske države, sa kojim je u Turskoj razgovarao Sky News, tvrdi kako je bio prisutan kada je Džihadi Džon ubio japanskog taoca, novinara Kenjia Gota. On je jedni svedok koji je do sada priznao da je uživo video brutalnog krvnika kako ubija.

Svijet 10.03.2015 | 19:12
Zašto žrtve ISIS-a mirno posmatraju smrt!?

Bivši prevodilac, koga su su nazvali Saleh, rekao je da se iza maske Džihadi Džona zaiista krije Mohammed Emvazi, 26-godišnjak iz Londona, koji je u Islamskoj državi zadužen isključivo za ubijanje taoca koji dolaze sa Zapada.

Ukupno mu se pripisuje sedam smaknuća odrubljivanjem glava.

'Video sam kako ubija Kenjia Gota, malo izdaleka. Nakon što ga je ubio, došle su tri osobe koje su telo prenele u auto. Nakon toga, Džon je otišao svojim putem. On je šef, on ne prima naredbe već govori drugima što da rade. Stalno je ponavljao - brže, brže, završimo s tim", ispričao je Saleh.

On navodi da Džihadi Džon uživa ugled među grupom jer je voljan da ubija zapadnjake.

"Možda zato jer ih ubija nožem. On je ubica koga svi poštuju. Sirijske zarobljenike može da ubija bilo ko, ali strance samo - Džon.

Saleh tvrdi da su taoce, pre nego što su stvarno ubijeni, zastrašivali lažnim egzekucijama. Zbog toga su taoci bili mirni na snimcima smaknuća.

"Rekli bi im da neće biti problema, da se ne brinu, da ih nećemo ubiti, da samo želimo da njihove vlade prestanu da napadaju ISIL. ", rekao je Saleh koji je bio zadužen da zarobljenike uverava kako će sve biti dobro.

On je na kraju pobegao od Islamske države u Siriju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Human Bodies Make Their Own Morphine

11.03.2015 01:18

U stanju soka nase tijelo proizvodi supstancu slicnu morfiunu te nas 'dok je vruce' maltene nista ne boli. Zrtve znaju da ce ih taj manijak ubiti. Nisu to bila djeca vec odrasli ljudi. Zasto on uziva u njihovoj smrti?

ODGOVORITE
Name

Britain's 35 serial killers.. who will never be released from jail

11.03.2015 09:33

Dobro je procitati taj clanak kod Mirror da bi se bolje shvatila maska, igra sa zrtvom i Titovi procesi iz 50-tih kad je komsija, nepoznat mogao da vas optuzi za cudne stvari. U zatvorima Golog Otoka ili KPD Zenica su zrtve umirale svaki dan. Jedan je bio brat moje mame. 9 godina za nista. Tucanje kamena po cijele dane u Zenica. Bilo bi zanimljivo da pitate arhiv zatvora Zenica sta su radili s tim kamenom.

ODGOVORITE
Name

vezista

12.03.2015 09:04

Kakva je to vjera što nevinim ljudima odsijeca glave?

ODGOVORITE