Podrška teritorijalnom integritetu BiH

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija bezuslovno podržava teritorijalni integritet BiH, čiji je dio i Republika Srpska.

Srbija 10.03.2015 | 13:31
Podrška teritorijalnom integritetu BiH

On je za švajcarski dnevnik "Noje ciriher cajtung" napomenuo da je to rekao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali i da se njegov stav jasno vidi u činjenici da je na svom prvom putovanju u inostranstvo kao premijer prvo posjetio Sarajevo.

Na pitanje da li očekuje da će Zagreb podržati pristupni proces Srbije EU, Vučić je odgovorio da nikada ne kritikuje susjedne zemlje, kao i da u regionalnim odnosima primjenjuje strategiju nereagovanja na provokacije.

"Mi se ne uzdržavamo zato što smo slabi ili uplašeni, već ćutimo zato što nam je stalo do stabilnosti na zapadnom Balkanu. Stabilnost je ključna reč moje politike", rekao je Vučić.

Što se Kosova i Metohije tiče, Vučić je podsjetio da je pokrenut dijalog i naglasio da je Srbija napravila mnoge kompromise kojima stanovništvo Srbije nije uvijek zadovoljno, ali je to činjeno na najbolji mogući način kako bi se život i bezbjednost Srba na Kosovu štitili i Srbiji omogućio put u EU.

Na pitanje da li je saglasan sa navodima da je samoproglašeno Kosovo faktički nezavisno, Vučić je rekao da ne smatra da je to tačno i istakao da Srbija nije spremna da prizna samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu, te da se nada da Brisel ustupke ne očekuje samo od Srbije.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Srbin

10.03.2015 12:41

Sto lazes narodu Kosovo je zauvijek Kosovo, to si i ti rekao, SAMOSTALNO.

ODGOVORITE
Name

BiH

10.03.2015 12:55

Teritorijalni integritet BiH, zasto spominjes RS kad se zna kako je sastvljena BiH, onda si trebao pomenuti sve.

ODGOVORITE
Name

Obrad Bijelić

10.03.2015 12:56

Danas priča ovako,sutra anako slično Dodiku.E sad ko će da vjeruje,neka mu bude.

ODGOVORITE
Name

samo nova vlast

10.03.2015 13:47

Ko je dobar s Dodikom, ja mu ne vjerujem.

ODGOVORITE
Name

Vuki BL

10.03.2015 16:19

Dzaba ti pricas o BiH i uvlacis se Bosnjacima.Procitaj malo po sajtovima komentare njihove o Tebi,Srbiji i svim Srbima,to su nevidjeni izljevi mrznje i krivljenja Srbije za sva desavanja pa cak i da smo mi rasturili Jugoslaviju itd....

ODGOVORITE
Name

Slucajni prolaznik

10.03.2015 17:25

Dr.Merkel prepisala Vucicu sljedecu terapiju: "Dva puta sedmicno, jednom u domacim, a drugi put u stranim medijima, ponoviti da podrzavas teritorijalni integritet BiH. Sto se tice izvinjenja Bosnjacima za zlocine, to po potrebi, ali najmanje jednom u tri mjeseca."

ODGOVORITE
Name

Suzuki

10.03.2015 20:04

Vuki BL.Pa cak i da smo mi rasturili Jugoslaviju.Sta hoces da uvjeris sam sebe da Srbija nije rasturila Jugoslaviju.SANU,SPC.

ODGOVORITE
Name

md

10.03.2015 20:26

Svaka cast presednice.To je poruka mira.

ODGOVORITE