Stvari koje radite pogrešno prilikom nanošenja, ali i skidanja maskare

Ubijeđeni ste da ste savladali tehniku nanošenja maskare te da ne postoji ništa više što biste trebali znati? Međutim, da li ste sigurni da je način na koji je svakodnevno koristite u potpunosti pravilan? Prije nego što je opet nanesete, saznajte gdje griješite prilikom nanošenja i kako da te iste greške na brz i jednostavan način ispravite.

Moda i ljepota 08.03.2015 | 22:25
Stvari koje radite pogrešno prilikom nanošenja, ali i skidanja maskare

“Pumpate maskaru”

Pumpanje maskare skraćuje njen rok trajanja, jer na taj način vazduh ulazi u nju i isušuje je. Nakon što izvadite štapić, obrišite ga papirnom maramicom kako biste se riješili eventualnog viška.

Nepravilno je nanosite

Maskaru je najbolje držati paralelno sa podom te nanošenje početi od korijena trepavica pa prema vrhovima. Takođe, prilikom izvlačenja trepavica, štapić pomijerajte lijevo-desno kako bi se maskara što bolje rasporedila po njima i kako biste spriječili nastajanje grudvica.

Ne koristite kašiku

Uzmite kašiku te je stavite između kapka i tepavica. Nakon toga nanesite maskaru. Zahvaljujući kašiki zaštitićete kapke i spriječiti “raspršivanje” maskare po njima, a pri tome nećete onemogućiti samo nanošenje maskare.

Stvarate grudvice

Kako biste spriječili nastajanje neurednih grudvica na vrhovima trepavica, kada nanesete prvi sloj maskare, sačekajte da se osuši. Za prirodniji izgled nanesite jedan sloj maskare, a za malo dramatičniji, dva.

Razmazanu maskaru brišete prije nego što se osuši

Tragove od maskare na koži ne brišite dok se ne osuše. Ako odmah posegnete za štapićem za uši te pokušate da ih očistite, napravićete još veći problem. Nakon što se maskara osuši, brzo i jednostavno ćete ukloniti sve mrlje.

Nepravilno je uklanjate

Prilikom skidanja maskare nikada nemojte trljati oči, jer ćete ih na taj način iritirati i, što je najgore, otkinuti trepavice. Komad vate umočite u sredstvo za skidanje šminke te lagano pritisnite trepavice. Sredstvo će otopiti maskaru te ćete je lako skinuti.

Izvor: Minimagazin

Komentari / 0

Ostavite komentar