Nezadovoljstvo zbog korupcije

Ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH okupilo se pedesetak građana koji mirnim protestom žele ukazati na problem neprocesuiranja korupcije u BiH.

Bosna i Hercegovina 08.03.2015 | 13:05
Nezadovoljstvo zbog korupcije

Protesti su mirnog karaktera, a građani su donijeli kafu i kolače za sve prisutne koji su im se pridružili.

Irina Lovrić prva je prijavila korupciju u BiH i prvi zaštićeni svjedok u postupcima protiv korupcije. Lovrić je prisutna na protestima,a za N1 je izjavila: "Sve javne institucije su korumpirane. Bez jakih veza nema zaposlenja. Šikaniraju me i maltretiraju jer sam osnovano govorila o korupciji u institucijama BiH".

Građani su, kažu, odlučili reći STOP korupciji i iskazali zabrinutost zog načina zapošljavanja u javnim institucijama. Smatraju da prednost trebaju dobiti ugrožene, a ne podobne kategorije.

Proteste je podržao i bh. pisac Abdulah Sidran.

Izvor: N1

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

CCCC

08.03.2015 12:33

Dok na ovakve proteste izlaze samo 50 gradjana, ovi politicari ce i dalje krasti jer se ne plase od nikoga... mi gradjani BiH samo znamo da se jadimo i da sjedimo na dupetu... trebamo SVI jednom da izadjemo i da rijesimo stvar, da se malo uplase ovi tkzv. Polticari

ODGOVORITE
Name

Za CCCC

08.03.2015 13:42

Pa gdje za Irinom da izlazimo kad je i ona posao dobila na ovaj način a sad kao protestvuje..Doveo je Ivica Marinović bivši zamjenik ministra za izbjegla lica...,nije ni ona pamecu dosla da bude sekretarica u Fondu za povratak vec iz Ivicinog kreveta.Pogledaj je nasta liči ,kao sa plakata za pornic,samo joj love nestalo da se zateze pa kao protestvuje.Budi pametan CCCC...

Name

lipljen

08.03.2015 13:08

Ovaj narod je većinom naopako nasadjen. Sve hurva i hukara. Nisu ni za šta. Samo bježi od njih. Tu i tamo postoji i poneko normalan. Takvima baš nije lako, kao lipljenu u zagadjenoj vodi.

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

08.03.2015 21:26

Pohlepa je prirodna osobina čovjeka, ograničena je jedino pohlepama drugih, pa zato i postoje zakoni da ograniče pohlepu između ljudi, da ne padne krv. Problem nastaje kada jedan ojača, jedan ili više njih, družina, onda oni poklapaju sve, uzimaju, otimaju, sa astala skidaju, iz očiju otkidaju, kako to narod veli. Jači su, granice nema, tu nema milosti. Drugi neka skapavaju, neka ginu, ili neka se smiču, ako će da žive i gamižu.

ODGOVORITE
Name

Kenan

09.03.2015 13:21

http://revolucija.info/prijavljivac-korupcije-ili-neisplaceni-taldzija/ ISTINA O IRINI LOVRIĆ!!!!!!

ODGOVORITE
Name

MAESTRO

01.04.2015 21:32

Još jedan sitni plaćenik Božovića i SNSD-a. Ne možete Irini ni cipele čistiti bez obzira na zlu kampanju koju uzalud provodite uporno, na lažnim i nelegalnim portalima kao što je revolucija. Info koju vodi bolesni, poremećeni Bojan Svrdlin, bivši narkoman sada bjegunac od policije BiH. Irina nije rođena 19. marta u Sarajevu a o ostalim bljuvotinama nepismenih plaćenika ne vrijedi ni diskutovati. Čitaćete i gledati još toga o njenoj hrabrosti i djelu, znamo svi da vam to nije lako. Ipak od toga ne možete pobjeći niti umanjiti njeno djelo i hrabrost. Džaba vam nalogodavci. Učite od nje.