Sin unajmio plaćenike da mu pretuku majku

"Nisam želeo da moja majka bude povređena, hteo sam samo da je naučim pameti i da započnem svoj biznis, a ne da zavisim od milostinje," rekao je nakon hapšenja Petar Malezić, sin Milanke Malezić (65) koju su brutalno pretukla i opljačkala četvorica razbojnika koje je angažovao Petar.

Srbija 08.03.2015 | 12:32
Sin unajmio plaćenike da mu pretuku majku

Petar je prošle subote najpre isključio bezbednosne kamere i sa sinom izašao iz kuće, a potom su upali pljačkaši sa bejzbol palicama, pretukli Milanku i odneli 25.000 evra i kilogram zlata.

"Majka godinama nije htela da mi pomogne. Ne radim, hteo sam da počnem da radim. Bilo je neizdrživo. Živimo u istoj kući, a ja sam se mučio. Smislio sam plan kako da joj se osvetim. Rekao sam drugarima da je ne tuku, nego samo da je zaplaše i uzmu novac. Hteo da sam da izgleda kao klasična pljačka, jer je poznato da je moja majka bogata. Međutim, oni su preterali i brutalno je pretukli. Bili su surovi, odneli su joj sve. Kasnije su hteli da me prevare za opljačkani novac," rekao je Petar policiji.

Malezić je znao da je njegova majka nedavno prodala lokal. Znao je da u kući ima mnogo deviza, ali nije mogao da sazna gde ih majka tačno skriva na spratu na kom je živela. Uplašio se da će ih dati u banku, pa je na brzinu angažovao druga, koji je organizovao grupu za pljačku, rekao je sagovornik Kurira.

Komšije pričaju da Milanka nije bila naklonjena sinu.

"Izuzetno je imućna, zaradila je dosta u inostranstvu i ovde je ulagala u poslove i nekretnine. Znamo za dugogodišnje svađe između Milanke i njenog sina. Petar se oženio, osnovao porodicu, ali je Milanka favorizovala svoju kćerku. Nesuglasice su počele između Milanke i njene snaje, koja je zbog njenog ponašanja napustila Petra i ostavila maloletnog sina. Petar nigde nije mogao da se zaposli i nekoliko puta se žalio kako majka neće da mu pomogne da započne svoj biznis iako leži na milionima," pričaju komšije.

Osim Malezića, uhapšeni su M.P iz Paraćina, M.I iz Aleksandrovca, R.M iz paraćina i S.M iz Kruševca. Petorici osumnjičenih je nakon saslušanja određen pritvor do mesec dana.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

To je, nazalost, maltene normalno u Srbiji

08.03.2015 13:44

Pored mojeg rodjaka koji je pretukao babu znam da muz moje rodice je redovno tukao mater dok mu nije sve prepisala. U EU postoji testament ali u Srbiji se sve 'pocisti' za zivota roditelja ili mentalno bolesne rodbine. Potom se prenice briga i zrtva je ostavljena na milost i ne milost.

ODGOVORITE