Prihvatili pet ponuda za "Železaru"

Komisija koja razmatra ponude za upravljanje smederevskom Željezarom prihvatila je ponude pet kompanija koje su imale potpunu dokumentaciju.

Srbija 07.03.2015 | 19:52
Prihvatili pet ponuda za "Železaru"

Narednih dana nastavljaju se razgovori sa kandidatima za upravljanje Željezarom, saopšteno je iz Ministarstva privrede Srbije.

U saopštenju se navodi da je šest kompanija poslalo zvanične ponude za upravljanje, a da je komisija prihvatila one koje su imale potpunu dokumentaciju.

Komisija će do kraja sedmice izabrati najbolje kandidate koji će svojim prezentacijama pokazati kako misle da unaprijede proizvodnju, zadrže radnike i obezbijede da Željezara radi punim kapacitetom i bude profitabilna kompanija.

Odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menadžment Vlada Srbije je donijela poslije neuspjelih pregovora za strateško partnerstvo sa kompanijom "Esmark" o preuzimanju 80,01 odsto kapitala Željezare u vlasništvu države.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nikola

07.03.2015 20:35

Uslove koje Vlada postavlja budućem menadžmentu mogu da budu ograničenje za donošenje najboljeg rešenja za Srbiju. Zar nije bolje (pa i za, na primer, 1000 radnika koji bi bili višak ali obeštećeni) da železara ekonomičnije posluje mnogo više godina, nego li da sačuva i tih 1000 radnika i propadne za dve-tri godine. Možda se više isplati uložiti u novu elekro peć i proizvoditi manje, nego obavezno remontovati visoku peć br.2 i proizvoditi metal koji se ne može prodati na prezasićenom tržištu. Šta je najbolje trebalo je da pokaže Studija opravdanosti, koja nije urađena, jer Biznis plan ne obuhvata sve (na primer rekonstrucije i kapitalne dogradnje).

ODGOVORITE
Name

Neo

08.03.2015 08:13

Re -- Nikola u tom slučaju ne bih neki moćnici mogli dici lovu i korist za sebe. Ovako je to dobro osmišljeno kako doći do bogatstva samo to mnogi neprimecuju sad. A kasno će biti kasnije.

ODGOVORITE