Bratunac: Parastos za 430 srpskih boraca

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice Bratuncu danas će biti služen parastos za 430 poginulih srpskih boraca sahranjenih na bratunačkom groblju u okviru obilježavanja 19 godina od iseljavanja Srba iz više opština u Sarajevu i okolini, koje su nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ostale van teritorije Republike Srpske.

Republika Srpska 07.03.2015 | 10:10
Bratunac: Parastos za 430 srpskih boraca

Među sahranjenim na bratunačkom groblju je više od 200 posmrtnih ostataka srpskih boraca sa sarajevskog ratišta, koje su porodice prenijele prilikom napuštanja Sarajeva i doseljavanja u Bratunac i Srebrenicu.

Nakon parastosa prisutni će prislužiti svijeće za pokoj duša poginulih sarajevskih boraca, položiti cvijeće i okaditi njihove grobove na bratunačkom groblju.

Program obilježavanja 19 godina od iseljavanja sarajevskih Srba pod geslom "Pamtimo, ne zaboravimo" počeo je juče projekcijom dokumentarnog filma "Balkanski sindrom" autora Dragana Elčića.

Prije 19 godina 150.000 Srba iz više opština u Sarajevu i okolini, koje su nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ostale van teritorije Republike Srpske, napustili su ognjišta. Dio ih se iselio u Republiku Srpsku i Srbiju, a neki su se raselili širom svijeta.

Obilježavanje ovog datuma organizuje Udruženje "Sarajevski Srbi" iz Bratunca, u saradnji sa Boračkom organizacijom.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nemanja

07.03.2015 09:23

Srbi nikad oprostiti Sarajevu. Zanima me ko je kriv sto odbranjeno Sarajevo je pripalo u Dejtonu, muslimanima.

ODGOVORITE
Name

Veteran

09.03.2015 07:57

Nek im je laka sveta zemlja !!!!