Jerusalim: U napadu petoro ranjeno

Četiri pripadnice policije ranjene su kada je jedan Palestinac naleteo na njih automobilom na železničkoj stanici u Jerusalimu.

Svijet 06.03.2015 | 12:32
Jerusalim: U napadu petoro ranjeno

Napadač je teško ranjen kada je na njega pucao čuvar na stanici, javljaju izraelski mediji i dodaju da se sumnja da je posredi teroristički napad.

Povređenima je brzo ukazana prva pomoć, a portparolka policije Luba Samri opisala je napad kao teristički, navodeći da je, prema preliminarnim informacijama, napadač iz istočnog Jereusalima.

Samri je rekla da je vozač izašao iz automobila noseći nož i da je čuvar tada pucao na njega, preneo je Asošijeted pres.

Napad se dogodio ispred baze granične policije u severnom Jerusalimu u ulici Šimon Hacadik, koja je u novembru bila poprište napada, u kome je poginuo jedan policajac, a 13 ljudi je ranjeno.

Današnjem incidentu prethodio je napad 22. februara, kada je jednog ultraortodoksnog Jevrejina nožem ubo palestinski tinejdžer.

Napad se dogodio na Trgu Safra u Jerusalimu, a napadača su zaustavili jerusalimski gradonačelnik i njegov telohranitelj koji su tuda prolazili.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar