Zapad Srpske bez struje

Snježne padavine i jak vjetar prouzrokovale su jutros prekide u napajanju električnom energijom na pojedinim dalekovodnim pravcima u prigradskim područjima Banjaluke i Prijedora, te u dijelovima opština Čelinac, Kneževo, Kozarska Dubica, Novi Grad, Krupa na Uni i Laktaši.

Republika Srpska 05.03.2015 | 15:47
Zapad Srpske bez struje

Na području Banjaluke, trenutno su evidentirani kvarovi na dalekovodima ka prigradskim naseljima Subotica i Bočac, koje bi ekipe "Elektrodistribucije" Banjaluka trebalo da saniraju za nekoliko časova, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

U saopštenju se navodi da je na području opštine Čelinac u prekidu napajanje električnom energijom na dijelu dalekovoda iz Čelinca ka Ukrini, od Savića do Šnjegotine, kao i prema dijelovima naselja Maslovare i Šiprage.

Na području opštine Kneževo, u prekidu je napajanje električnom energijom na dalekovodu za Živinice, nakon što je to područje pogodila jaka mećava, dok su na području Prijedora, van pogona rasklopnica Tomašica, odnosno bez napajanja je dalekovod Busnovi - Tomašica.

U opštini Kozarska Dubica u prekidu je napajanje na dijelu dalekovoda Rakovica - Moštanica, a na području "Elektrodistribucije" Novi Grad, u prekidu je napajanje naselja Rudice i Rujiška, kao i na dalekovodu za Dubovik u opštini Krupa na Uni.

Na području Laktaša, van pogona je rasklopnica Slatina, odnosno bez napajanja je dalekovod za Ćetojeviće.

Sve ekipe "Elektrokrajine" će po potrebi do kasnih večernjih časova raditi na otklanjanju kvarova na distributivnoj mreži i postrojenjima, dodaje se u saopštenju.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nedjo2

05.03.2015 14:56

Sto se tice mene ne mora ni doci i godinu to je elektro prijenos sina bele cizmice.

ODGOVORITE
Name

vuk

05.03.2015 15:34

Koji kreten

ODGOVORITE
Name

svasta

05.03.2015 16:11

Koji primitivac, prvo to je ektrodistribucija Banja Luka a ne elektro prenos BiH, a da covjek moze biti toliko priglup to jos nisam vidjeo do sada!

ODGOVORITE